30 weken zwanger… Time Flies

Maar, nu begint het moment waarop ik begin af te tellen. Lichamelijk wordt het steeds zwaarder voor mij. Ik heb eigenlijk nauwelijks meer energie, vooral overdag niet. Ik lig de hele dag in het ziekenhuisbed films en series te kijken. Ga met veel moeite Pluis even gauw laten plassen en slaap ik vaak van half 6 tot half 7 een uurtje.

In de komende 10 weken moet er nog veel gebeuren. Er moeten beslissingen genomen worden over: wat voor soort bevalling het gaat worden, de kinderwagen moet nog geleverd worden, er moet een nieuwe auto gekocht worden (want die van ons besloot er mee op te houden en is vandaag vertrokken naar de sloop en ga zo maar door..).

 Maar er is deze week wel iets bijzonders gebeurd: wij hebben aan oom Joni en tante Jacky gevraagd of zij voogd willen worden, voor het geval dat wij komen te overlijden. Nu hopen wij allemaal natuurlijk van harte dat het helemaal niet nodig zal zijn, maar zulke dingen moeten wel geregeld worden als er een kind op de wereld gezet wordt. Jij wilt tenslotte niet dat, mocht het toch fout gaan, jouw kind ineens in een pleeggezin terecht komt.

Gelukkig wilden zij dit heel graag en weten wij zeker, mocht het nodig zijn, dat de kleine goed opgevoed wordt. Jacky vroeg ons waarom wij voor Joni en haar gekozen hadden, dat vond ik wel erg leuk. Wij hebben voor Joni en Jacky gekozen, niet alleen omdat het familie is, maar ook omdat zij dezelfde normen en waarden hebben. Het zijn harde werkers, die altijd gedreven zijn om meer uit zichzelf te halen, en waarvan ik weet dat zij dit ook later bij hun eigen kinderen zullen doen. Daarnaast zijn zij heel liefdevol, houden zij van leuke dingen doen, lekker koken en gezellig samen eten, en zijn ze gelovig. Voor mij is het laatste geen vereiste, maar Esli vind het wel degelijk erg belangrijk. Zelf zal hij de kleine, zodra hij wat ouder is, ook meenemen naar de kerk.

 Vandaag was Esli jarig en morgen is oma Nelly jarig, dan gaan wij, met het gezin en oma uit eten, om deze verjaardagen te vieren. Hier heb ik veel zin in. Even uit huis zijn geeft soms ook energie!

XOXO STEPHANIE LOGO BLAUW