Over een kleine 48 uur is het dan echt eindelijk weer zo ver: Kerstmis 2016 en hèt officiële begin van de feestdagen! De tijd van kerstbrunches, kerstdiners en kerstborrels, maar ook het onbeschaamd bankhangen en vooral samen zijn met familie, vrienden of geliefden. Waar de meeste mensen op kerstavond al helemaal weg zwijmelen bij een avondje All You Need Is Love, kies ik (als eeuwige single lady) toch net liever even voor een goede serie op Netflix en gelukkig zijn hier genoeg pareltjes op te vinden. Vooral de wat langere afleveringen, kerstspecials en period dramas blijven het bij mij rond de kerst altijd erg goed doen, en ik kan hier dan ook ieder jaar weer niet genoeg van krijgen. Een kort overzicht van mijn kerstfavorieten! 

The Crown

Het eerste period drama op mijn lijstje! Gebaseerd op het leven van de Britse Queen Elizabeth (ja, je leest het goed!), speelt het eerste seizoen van The Crown zich af in de jaren net na de Tweede Wereldoorlog en laat het je kennis maken met de jonge Elizabeth aan het begin van haar lange carrière als koningin en alles wat hier maar bij komt kijken (inclusief de nodige politiek, glamour en family drama). Erg indrukwekkend en bijzonder, en zeker kerstwaardig! Mijn persoonlijke highlight: Jared Harris in de rol van de voorheen stotterende King George, Elizabeth’s vader en voorganger.

Downton Abbey

Toen Downton Abbey nog live in Engeland uitgezonden werd, laste ik tijdens eerste kerstdag vaak een paar extra uurtjes in om speciaal de kerstspecial (dan wel niet live) via de stream op mijn computer te kunnen kijken. Downton roept bij mij dan ook standaard echt typische kerst gevoelens op en zal ook tijdens deze feestdagen op mijn Netflix account zeker vast nog een keer de revue passeren. Vooral Maggie Smith maakt deze serie de moeite waard om hem te kijken! En: alle Downton kerstspecials duren elk seizoen maar liefst 96 minuten (en zijn dus ook allemaal op Netflix te vinden).

Downton Abbey

Gilmore Girls: A Year In The Life

Wie de afgelopen tijd een beetje op social media heeft gelet, moet ook zeker de hype rondom de comeback van de voormalige drama serie uit de early 00s niet gemist hebben. Niet alleen zit deze heuse Gilmore Girls revival boordevol nostalgie en al jouw favoriete bewoners uit het welbekende Stars Hollow, ook zorgt de serie met zo’n 90 minuten per aflevering zeker voor voldoende afleiding (inclusief één aflevering volledig toegewijd aan het net aangebroken winterseizoen). De ultieme throwback voor (of na) de feestdagen dus!

Sherlock

Wie Sherlock Holmes zegt, zegt vast ook wel 221B Baker Street. Toch is deze serie van de BBC net even ietsje anders dan wat je van de normale Sherlock Holmes gewend bent. Hij speelt zich namelijk volledig af in de 21e eeuw, inclusief moderne technologie en met een compleet eigentijdse twist op de welbekende Londense detective. Bingewatchen met een doel, want: Sherlock is per 1 januari 2017 dan eindelijk na al die jaren wachten weer terug met een gloednieuw 3-delig seizoen! Vooral de dynamiek tussen Benedict Cumberbatch’s Sherlock en Martin Freeman’s Watson blijf ik elke keer weer hilarisch vinden en ik zal dan ook zeker vanaf begin januari weer trouw live op de BBC het vervolg op deze geweldige serie gaan volgen.

sherlock

Welke serie(s) kijk jij deze kerst?