Het is alweer een paar weken geleden dat ik op Instagram een foto van mijn sapkuur deelde in de stories. Ik kreeg veel reacties van mensen die dit interessant vonden en benieuwd waren naar mijn ervaringen. Ik zal in deze blog wat meer informatie erover geven zodat jij het ook kunt gaan proberen als het je wat lijkt!

Bij sapvasten denken de meeste mensen aan een aantal zware dagen waarop je alleen maar sapjes mag drinken. Nou, dat is dus echt niets voor mij. Ik moet gewoon echt iets vast voedsel binnenkrijgen op een dag. De sapkuurbox van Natur. is daarom een goede optie.

Waarom wilde ik een sapkuur doen? Mijn lichaam was hard toe aan een flinke dosis vitamines en mineralen. Ik wilde de winter achter mij laten en fris de lente ingaan. En langzaamaan was mijn eetpatroon minder gezond geworden, meer zoetigheden tussendoor. Daar wilde ik vanaf. De sapkuur kan je helpen om over te schakelen naar een gezond voedingspatroon.

sapkuur

Inhoud van de box

  • 4x Spicy Greens (250 ml): Appel, Peer, Komkommer, Spinazie, Boerenkool, Bleekselderij, Limoen, Gember, Munt
  • 4x The Force (250 ml): Wortel, Biet, Acerola, Blauwe bes, Appel, Komkommer, Limoen, Gember
  • 2x Fountain of Youth (250 ml): Wortel, Mango, Passievrucht, Kurkuma
  • 2x The Clean (100 ml): Appel, Biet, Wortel, Spinazie, Selderij, Citroen
  • 2x The Charger (100 ml): Appel, Spinazie, Peer, Komkommer, Venkel, Boerenkool, Limoen, Koriander
  • 2x The Glow (100 ml): Wortel, Mango, Passievrucht, Kurkuma

Zo gebruik je de box

Elke dag neem je twee flesjes van 250 ml en 1 shotje van 100 ml. Wanneer je bestelt, kun je aangeven dat je dagelijks een mail wilt ontvangen met daarin inspiratie voor gezonde recepten en tips om nog gezonder te leven. Ook staat hierin in welke volgorde je de sapjes het beste kunt drinken. Ik zorgde ervoor dat ik tijdens deze vijf dagen veel water dronk om alle afvalstoffen zo goed mogelijk te kunnen afvoeren. Daarbij at ik wel drie keer per dag een lichte maaltijd met veel groente. De sapjes vond ik zelf heel erg lekker. Er zit ook veel groente in. Wanneer je smoothies in de winkel koopt bestaan deze vaak uit voornamelijk fruit waardoor ze nog niet gezond zijn. The Clean en The Force bevatten rode biet en kunnen daardoor voor sommige mensen minder lekker zijn.

Mijn ervaring na vijf dagen

Hoe voelde ik mij na deze vijf dagen? Mijn trek in zoetigheid was weg! Ik heb het effect gevoeld van gezond eten en die vijf dagen waren voor mij genoeg om niet meer gauw naar chocola te grijpen maar voor een gezonde snack te kiezen. Mijn energie was toegenomen en ik voelde mij helderder in mijn hoofd. Ik zou deze kuur zeker aanraden wanneer je gezonder wilt gaan leven, het is ook makkelijk om vol te houden omdat je er gewoon bij kunt eten.

Naast de sapkuren heeft Natur. nog meer boxen en losse flesjes sap en smoothie die je kunt bestellen. Neem eens een kijkje op de website.