Nu de bladeren dan eindelijk van de bomen vallen, de wintertijd weer officieel is ingegaan en de donkere dagen voor kerst steeds dichterbij komen merk ik steeds vaker dat ik zin heb in een avondje onbeschaamd lachen, even helemaal weg zwijmelen of zelfs meezingen met een leuke film of serie. Gelukkig staat Netflix regelmatig bomvol zogenaamde feel good movies en kan ik hier elke keer weer mijn hart aan ophalen. Een kort overzicht van vijf van de leukste films die nu op dit moment op Netflix te vinden zijn!

13 Going On 30

Misschien een gevalletje typische zeroes rom-com, maar zeker niet minder de moeite waard! 13 Going On 30 is en blijft voor mij een echte klassieker, die wat mij betreft ook zeker in het rijtje van o.a. Legally Blonde en The Princess Diaries thuishoort.

13goingon30

Roman Holiday

Wie Audrey Hepburn zegt, zegt waarschijnlijk ook Breakfast At Tiffany’s. Toch is Roman Holiday net zo leuk, en dan ook nog eens in de mooie Italiaanse stad Rome opgenomen. Een echte filmklassieker die iedereen zeker minstens één keer in zijn leven gezien moet hebben (en nu hij dan toch op Netflix staat… ;-)).

romanholiday

Hairspray

Wie mij een beetje kent, weet dat ik helemaal gek ben van musicals. Hairspray is en blijft dan ook één van mijn favoriete musicalfilms en is naast zijn goede boodschap en behoorlijk flinke dosis aan feel good songs ook nog eens ontzettend leuk om naar te kijken! En dan over Zac Efron (én John Travolta in heuse vrouwenrol) nog niet eens te spreken.

hairspray

Clueless

As if! Clueless is wellicht een van de grappigste en meest iconische teen movies uit de jaren negentig. Waan je even terug in een ander tijdperk en geniet van alle oneliners en nineties fashion tijdens het kijken van deze (jawel!) op Jane Austen’s Emma gebaseerde cult classic.

clueless

Cinderella

Met de nieuwste live-action versie van Beauty And The Beast in aantocht is ook de eerder uitgebrachte filmadaptie van Cinderella echt een must-see voor elke prinses liefhebbende Disney fan! Niet alleen heeft Cinderella een enorm leuke cast, ook heeft de film een enorm goede boodschap (“have courage and be kind“) en levert dit alles bij elkaar natuurlijk ruim twee uur boordevol magie op.

cinderella

Wat zijn jouw favoriete feel good movies?