Kim Kardashian is nog net niet jaloers op mijn billen en de weg naar een plastisch chirurg hoef ik ook niet te bewandelen. Ik ben gezegend met een curvy body and I’m proud of it. Natuurlijk denk ik wel twee keer na voordat ik mijn niet zo bescheiden derrière in een te klein broekje pers en ook niet alle shirtjes staan even mooi. Gelukkig zijn er heel veel outfits die we wel kunnen rocken. Daarom geef ik je tips hoe je je het best kunt kleden als je gezegend bent met curves.

One size doesn’t fit all

Hoe graag ik ook zou willen, een maatje 34 krijg ik niet eens over mijn grote teen heen. Even van balen en weer doorgaan. Naast dat jezelf in een te kleine maat proppen deprimerend is, kun je ook blessures oplopen door de rare houdingen die je aanneemt in het pashokje én wordt je lichaam helemaal niet gelukkig van al die snijdende kledingstukken. Zorg er daarom voor dat alles goed past en lekker zit. Van je sokken en je lingerie tot je broeken en je shirts.

Laat wat huid zien

Momenteel is alles wat ‘cropped’ is in. Cropped tops, cropped truien, cropped jasjes en ga zo maar door. Helaas is dit een trend die ik aan me voorbij moet laten gaan. Dit zorgt er namelijk voor dat je optisch een stuk groter lijkt. En dan bedoel ik niet in de lengte… Door voor een top met halflange mouwtjes te kiezen of wat decolleté te showen zorg je dat je je outfit breekt en voorkom je dat je groter lijkt dan je bent.

De kledingmaker is your best friend

Ik ben niet alleen gezegend met curves, ik heb ook nog eens korte pootjes en ben rond de 1,67 lang (of klein). Niet de grootste dus. Ik heb vaak dat een broek of shirt qua omvang perfect zit, maar ik er qua lengte in kan verzuipen. That’s where the kledingmaker comes in. Je kleding staat gelijk een stuk beter en het risico dat je je broek kapot loopt is een stuk kleiner.

These heels are made for ‘walking’

Helaas voor mij geen optie, maar ook high heels doen ontzettend veel goeds voor je figuur. Je wordt langer, maar gaat ook wat meer rechtop lopen wat goed is voor je houding. Ik hou het voorlopig nog even lekker bij mijn sneakers.

Accentueer je curves

Curves zijn het mooist als ze geaccentueerd worden. Zo kun je je curves met donkere kleding wat meer afvlakken en zorg je met lichte kleding dat het juist wat meer opvalt. ‘Vroeger’ dacht ik altijd dat ik mijn curves moest verstoppen door wijde of onopvallende kleding te dragen. Dit zorgt er wjuist dat je een stuk groter lijkt.

Printjes

Ik pak automatisch altijd zwarte kleding, of kleding met horizontale streepjes. Hoewel zwart tenminste nog iets accentueert, doet een top met horizontale streepjes dit niet. Hierdoor lijk ik een stuk breder, terwijl een verticale streep ervoor zorgt dat je langer lijkt. Qua prints doet een subtiele print meer voor je figuur dan een grote, opvallende prints.

Rokjes en jurkjes

Ik was vroeger niet echt van de rokjes en de jurkjes. Ik was meer een voetbal chick en droeg bijpassende kleding. Nu ik zie wat een rokje of jurkje voor mijn figuur kan doen ben ik er gek op. Hoewel ik ook zat strakke jurkjes in mijn kast heb hangen, valt een uitlopend jurkje of rokje het best. Hierdoor lijken je benen slanker. Wil je een strakke rok? Zorg dan dat je goed op de materialen let. Glimmende stoffen kunnen heel leuk zijn op een paspop, voor vrouwen met curves is het toch wel een no go. Je legt dan enorm de nadruk op je heupen en ze lijken al snel een paar maten groter.

Accessoires

Wat moet een vrouw zonder accessoires… Tasjes, kettingen, riemen.. Ik ben er gek op! Zelf draag ik vooral subtiele sieraden. Mooi, classy en niet te opvallend. Waar ik momenteel helemaal gek op ben zijn de chokers. Ik heb er inmiddels vijf en ik geloof dat er nog 10 onderweg zijn.

Wat zijn jouw kledingtips?