De komende weken hou ik, Eline, jou op de hoogte hoe mijn afkickproject verloopt. Ik ben 21 jaar oud en zit inmiddels als 3 jaar thuis met deels onverklaarbare chronische pijn. Er is een diagnose, maar de pijn die ik heb zou daar niet bij horen, de vraag is dus of er meer aan de hand is. De pijn bevind zich in mijn arm, hier mis ik 50% spieren. Inmiddels heb ik een nieuw goedje gekregen, namelijk pregabaline, en dit is mijn grote redder. Ik kan nu zeggen dat ik rond de 70/80% pijnvrij ben. Nu is alleen de grote vraag, werkt dit ook zonder de 80 mg oxycodon…. Dit zie je de komende weken!

Week 8

Na twee weken stilstaan is het hoog tijd dat er iets gaat veranderen, ik haat stilstaan en wil er nu ook snel van af. De gedachte dat ik eigenlijk deze week clean zou zijn maakt mij gek, want ik ben nu alles behalve clean. Hopelijk werkt deze week mijn lichaam wat beter mee, en komt er weer wat positief nieuws voor mij.

De dosering deze week is, hopelijk:

  • 07:00 – 2,5 mg
  • 13:00 – 2,5 mg
  • 19:00 – 2,5 mg
  • 01:00 – 2,5 mg

Alternatief advies

Toen ik vorige week geen hulp kreeg van de verslavingszorg in Nederland, ben ik maar alternatieve hulp gaan zoeken en ben ik naar de apotheek gegaan. Hier heb ik besloten de kleine tabletjes van 5 mg te breken in 2,5 mg. Het grote probleem was namelijk dat ik na de 20 mg naar 15 of 10 mg moest, en dus van vier maal daags naar twee of driemaal daags. Omdat ik al 3,5 jaar lang vier keer per dag slik, was de verandering in tijd iets wat ervoor zorgde dat het vaak niet lukte. Ik had dus twee keuzes: coldturkey of proberen de tabletten te breken.

Mijn psycholoog bood aan om de mensen van GGZ of Tactus nog eens te bellen, als therapeut zijnde. Toch wilde ik even de 2,5 mg proberen, voor de zekerheid. De eerste dagen lukte dit niet en was dit vreselijk. Het moment dat ik maandag de psycholoog wilde appen of zij wilde bellen, was daar een moment waarop de 4x 2,5 mg plots lukte, zo uit het niets! De dagen die erop volgenden waren net zo, en plotseling zat ik op de 10 mg per dag. Eindelijk was het gelukt!

Inhibin

In het begin twijfelde of dit echt hielp, en of ik niet toevallig goede dagen had. Toen vrijdagavond de spierverslapper op was, en ik geen nieuwe had, was dit een goede test. Je raadt het al: vreselijke nacht! De Inhibin verlicht dus echt mijn pijn en dit werkt zeker erin mee dat ik nu van de 20 mg naar de 10 mg ben gegaan.

Deze week zocht ik vaak afleiding, om te kijken als ik meer deed mijn benen ook minder pijn aangaven, zoals restless leg-pijn zou horen te doen. Bij mij werd het enkel erger. Op nachten dat ik erg veel last heb en om 03:00 uur nog wakker lig, neem ik nog 2,5 mg erbij. Dit is nu twee keer voorgekomen deze week, maar liever een goede nacht en iets hogere dosering dan geen slaap en morgen extra pijn.

Ik hoop volgende week cold turkey te gaan, van 10 mg naar 0. Natuurlijk was de keuze er om nog met 5 mg af te bouwen, maar ik heb liever volgende week een extreem slechte week, en dat het dan klaar is. Hopelijk lukt dit en ben ik niet weer onrealistische plannen aan het maken. Op naar week 9.