Nu de zon zich weer voorzichtig laat zien en de zomervakantie steeds dichterbij komt, wordt het tijd om qua zomerkleding de balans op te maken. Inmiddels kom ik bijna om in de zomerkleding, maar blijft mijn ‘badkleding collectie’ nog wat achter. Niet heel handig omdat ik bijna op een strandvakantie ga en daar echt niet in mijn spijkerbroek ga zitten. Tijd om te onderzoeken wat er qua badmode echt bij mij past!

Waar ik eerst alleen naar bikini’s keek, begin ik hier nu steeds meer in te veranderen. De laatste keer dat ik op zoek ging naar passende badmode, kon ik mij niet voorstellen ooit in een badpak te lopen. Ik vond ze saai, echt iets voor oude mensen en daarbij ook nog eens veel te warm. Nu ik bijna naar Malaga ga en de weersverwachtingen er erg goed uitzien, ben ik er gerichter naar gaan kijken. Inmiddels ben ik overtuigd en vind ik een badpak helemaal niet zo saai meer. Toch blijft een deel van mij ook nog stiekem team bikini en ook de tankini is nog niet afgeschreven. Tijd om de voor- en tegens tegen elkaar af te wegen!

Leuke badpakken

Wat voor mij heel erg belangrijk is, is dat badmode goed bij mijn lichaam past. Ik schreef al eerder een blog met kledingtips voor vrouwen met curves en vind dit ook bij badmode erg belangrijk. Goede badkleding kan je lichaam namelijk nog mooier maken dan het al is. Mijn associatie met badpakken is altijd geweest dat ik ze saai vond, ik vind het daarom belangrijk dat een badpak apart is en niet een dertien in een dozijn badpak. Gelukkig zijn originele badpakken steeds makkelijker te vinden en weet ik zeker dat er eentje meegaat richting Spanje. Ook voor vrouwen met curves zijn er genoeg leuke badpakken te vinden, zoals bij Ulla Popken. Wat ik tegenwoordig ook vaak zie is dat badpakken niet alleen als badpak gedragen worden, maar als onderdeel van een stoere outfit door het met een rokje of shorts te combineren.

Bikini’s

Een bikini is altijd mijn favoriet geweest. Ze zijn sexy, kunnen je curves enorm accentueren én je wordt ook nog eens mooi bruin (mits je huid dat toelaat natuurlijk). Wat ik heel leuk vind aan een bikini is dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Zo kun je flink afwisselen en zijn de mogelijkheden qua bikinitops bijna eindeloos, ook qua broekjes is er echter genoeg te kiezen. Zo zie je de tanga bikinislip steeds vaker terugkomen, wordt er geëxperimenteerd met bandjes en cut outs en zijn ook de normale slips en het broekje met pijpjes nog erg populair. Zelf vind ik de brazilian slip of de normale slip het best bij mijn figuur passen. Qua bikini tops neig ik al snel naar de ‘normale’ tops. Doordat ik volle borsten heb staat een bandeau bikini mij niet en een haltertop is funest voor mijn nek. Lang leve grote cupmaten!

 

Tankini

Als tiener was ik gek op tankini’s. Zo kon ik namelijk en goed de zon in én mijn lichaam zo ver mogelijk verbergen. Wat heb ik daar nu spijt van, haha. Inmiddels zie ik dat de tankini ook onwijs mooi kan zijn. Zo kan een tankini met plooien je taille enorm accentueren en kan je met een wat strakkere tankini je rondingen goed laten zien.

Wat is mijn favoriet qua badmode?

Waar mijn focus eerst alleen op bikini’s lag, merk ik nu dat ik badpakken steeds leuker ga vinden. Aangezien ik nu qua badmode twee bikini’s heb (waarvan er een al ruim 7 jaar oud is), wordt het hoog tijd om mijn badkleding collectie flink uit te breiden. De tankini sla ik nog even over, maar een nieuwe bikini en badpak gaan er zeker komen!