Nu de eerste hitterecords al lang zijn verbroken en de mussen, ook aan het eind van de zomer, nog geregeld van het dak vallen is wordt de slipper nog enorm veel gedragen. Voor mij is het dragen van slippers best een lastige opgave. Ik draag nooit schoenen zonder er eerst mijn steunzolen in te doen en de o-zo-leuke flipflops zijn een nachtmerrie voor mijn voeten. Gelukkig bestaan er ook Birckenstock slippers én kreeg ik van Plutosport.nl shoptegoed..

Birckenstock en Kelly: way back!

Een aantal jaar geleden woonde ik voor een halfjaar op Curaçao. Een prachtige plek, maar geen plek waar je gewoon je sneakers met sokken kunt dragen. Veel te warm. Ook normale teenslippers, hakken of leuke sandaaltjes zijn voor mij helaas geen optie. Ik droeg dan ook, tot grote hilariteit van vriendinnen en collega’s, OVERAL een paar Birckenstock slippers bij. Gingen we uit en was de dresscode little black dress? Prima, maar zonder mijn slippers er onder ging ik nergens heen. De slippers die ik op Curaçao droeg zijn inmiddels al zo’n 9 jaar oud, maar ik kan het nog steeds niet over mijn hart verkrijgen om ze weg te doen. Misschien wordt het wat makkelijker als ik een nieuw paar heb.

Als ik normale slippers draag kan ik na een paar meter al niet meer lopen of heb ik achteraf onwijs veel last van mijn voeten. Dit probleem heb ik met Birckenstocks gelukkig nooit gehad. Het voetbed past zich goed aan mijn voeten aan en ik krijg steun op de plekken waar mijn voeten dat het hardst nodig hebben. Vooral in de zomer kan ik dan ook echt niet zonder deze slippers.

Welke slippers heb ik gekozen?

Het aanbod van Plutosport is enorm, waardoor ik het best lastig vond om leuke slippers te vinden. Ik heb nogal last van keuzestress en heb mijn winkelmandje dan ook zo’n 30 keer gevuld en weer leeg gemaakt. Uiteindelijk heb ik twee paar slippers voor mezelf en een paar voor Zayne uitgekozen. Deze waren zo schattig dat ik er bijna zelf kindjes door zou willen haha.

kind

De eerste slippers die mijn hart hadden gestolen, waren de Birkenstock Arizona Magic Snake slippers. Slippers met, zoals de naam al doet vermoeden, een slangen print in wit en zilver. Het tweede paar was iets minder uitgesproken, maar toch onmisbaar! Dit waren namelijk de Gizeh EVA slippers. Volledig zwarte slippers van EVA foam, waardoor de slippers niet alleen licht en soepel aanvoelen maar ook nog eens waterbestendig zijn. De slippers van kleine Zayne zijn van hetzelfde materiaal. Ideaal voor kleine kinderen dus! Zo hoeft Stephanie niet bang te zijn dat de slippertjes na een zomer al kapot of lelijk zijn.

birkenstocks
Fotograaf: @shatango_photography