Dag Ma,

Vandaag wordt ze alweer 9 jaar, ja de tijd gaat snel, 9 jaar en al een hele meid. Eigenzinnig is ze…van wie ze dat heeft? Vast van haar vader zou je zeggen. ? Je zou haar fantastisch vinden, ze is zoveel veranderd sinds je haar voor het laatst zag, hoe oud was ze toen? Het zal 1 jaar zijn geweest. Ze is goedgebekt, het gaat goed op school en ze heeft een enorme voorliefde voor de natuur. Wat had je haar rond kunnen leiden daar bij jou in de tuin, ze had vast genoten van de kippen, paarden en de hele dierentuin bij jouw huis.

Ze is nu op een leeftijd dat ze zeker met de fiets was langsgekomen na school. Laarzen aan en het bos in met je, je had vast koekjes gebakken om haar lekker te verwennen en zo met volgegeten buikje thuis weer af te zetten met de auto, fiets achterin. Ik denk dat ze graag bij je was geweest, alles kon ook bij je.

Ja ma, 9 jaar alweer, vandaag is het taart en cadeaus, wat zou je van haar genoten hebben! Zingend “lang zal ze leven” en daarna het cadeautje gevend wat jullie op een druilige zaterdagmiddag in de stad samen hadden uitgekozen. Oh ma, je mist zoveel van haar…maar wij houden jou levend door veel over je te vertellen. Ik neem mijn rol als suikertante dan ook serieus op omdat ze al zoveel “oma-momenten” moet missen. We ondernemen veel samen en lachen wat af.

We gaan ook vaak langs je graf, ze verzorgt dan jouw bloemen en die van pa, met zorgvuldigheid. Soms met de fiets, soms met de skelter want ze wil t allemaal laten zien aan je, heilig ervan overtuigd dat je ergens vanuit de hemel haar kan zien en kan volgen. Ik hoop dat ze gelijk heeft dan zou je zien hoe mooi ze is.

Maar vandaag dus alweer 9 jaar dus is het feest en wensen we haar een schitterende toekomst met alleen maar fantastische momenten, mooie momenten en momenten waar ze sterk van wordt.

Wensen we haar dat ze later iets gaat doen waar haar hart en ziel liggen, dat ze geen moment verveeld raakt… Wensen we haar vooral zorgeloosheid toe, alleen tranen van geluk en onbezorgd groot worden. Wensen we haar veel geluk, gelukkig met het leven gelukkig met haarzelf, gelukkig met alles en gelukkig met niets…

Als jij nu een oogje in het zeil houdt van daarboven dan komen mijn wensen aan haar vast uit.

Dag lieve ma, je zou de trotste oma zijn geweest die er bestond…en terecht!