interieur blogsLifestyle

Geef de buffetkast de spotlight die hij verdient

buffetkast

Het zit in onze aard om een beetje te pronken met mooie spullen. Dat is terecht: wie trots is op zijn/haar interieur, mag dit best laten zien, toch? Gek genoeg is de laatste decennia de buffetkast in menig interieur wat naar de achtergrond verdwenen.

Vroeger was de buffetkast de eyecatcher van de woon- of eetkamer. Waarom is dat nu niet meer zo? Meer en meer krijgen we de neiging om – net als heel veel andere spullen – ons servies onzichtbaar op te bergen. We stoppen ons servies in kastjes en lades en dat terwijl mooi servies uitstekend tot zijn recht kan komen in een fraaie buffetkast.

Maak weer een stoere eye catcher van je buffetkast

Misschien is het tijd om de terugkeer van een klassieke buffetkast in je interieur te overwegen, mocht je deze niet (meer) hebben. Een goede buffetkast doet heel veel voor de uitstraling van je kamer. Hij heeft geen verdere opsmuk nodig, omdat hij een prominente plek in de ruimte inneemt. Buffetkasten zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar, dus ze passen in elk interieur. Voor veel mensen heeft een klassieke buffetkast zoals het onderstaande model een tijdloze charme.

buffetkast

Met zo’n kast verschaf jij jezelf enorm veel opbergruimte. Wie twijfels heeft over het formaat van zo’n kast, doet er goed aan om te bedenken hoeveel spullen je hierin kwijt kunt. Spullen die je nu in diverse andere kasten, lades en op planken hebt ondergebracht, passen waarschijnlijk allemaal in de buffetkast en daarmee creëer je elders in je interieur een hoop vrije ruimte.

Ook voor moderne interieurs

Het is een misvatting dat een buffetkast alleen tot zijn recht komt in klassieke of landelijke interieurs. Zoals eerder geschreven, vind je deze kasten in alle soorten en maten. Ook in een modern of zelfs een strak ingericht interieur kun je prima een passende buffetkast plaatsen. Kijk maar eens naar het onderstaande voorbeeld: strak, minimalistisch en toch sfeervol.

Bepaal zelf de sfeer met de inhoud

Er is niemand die bepaalt dat een buffetkast alleen gevuld moet worden met servies. Steeds meer mensen gebruiken de kast om hun mooiste spullen in ten toon te stellen. Denk aan foto’s, vazen, boeken of een drankcollectie. Vul de kast daarom met spullen die jouw stijl weergeven en die bij jou passen. Kies een buffetkast met lades of gesloten gedeeltes om hierin de spullen te zetten die je niet per se zichtbaar wilt hebben en reserveer de ruimte achter de vensters voor je mooiste items.

Dit artikel is geschreven door Rob Brinks van Zitmaxx Wonen

Laat een reactie achter