Deze chocolade smoothie is een lekker tussendoortje wanneer je trek hebt in chocolade. Ook als ontbijt is hij heerlijk, dan kun je er nog havermout doorheen doen.

Benodigdheden

  • 1 banaan
  • 1 eetlepel cacao
  • 1 grote eetlepel notenpasta of pindakaas
  • 250 ml melk of plantaardige melk

Doe alles bij elkaar in een blender en mix tot je een romige smoothie hebt!

smoothie

Informatie

Cacao is een powerfood. Ik heb het wel over rauwe cacao dus niet over zoete chocoladerepen, hier is veel suiker aan toegevoegd. Deze rauwe cacaopoeder kun je in poedervorm kopen en in veel gerechten verwerken. Cacao is een natuurlijke bron van magnesium die goed is voor je botten, spieren en tanden. Het ontspant spieren en bestrijdt stress. Het geeft je door de aanwezige serotonine een goed humeur. Dus deze kun je rustig eten!

Bananen bevatten veel vezels en goede vetten. Dankzij de kalium zorgen ze voor een goede vochtbalans. Ze leveren snel energie en bevatten magnesium. Een banaan bindt een gerecht en maakt deze smoothie lekker romig.

Noten bevatten goede vetten, die helpen je cholesterol op peil te houden. Daarnaast bevatten ze ijzer, eiwitten, calcium en B-vitaminen. Voorbeelden zijn hazelnoten, amandelen en walnoten. Pinda’s zijn geen noten maar peulvruchten.