Maastricht staat al een hele tijd op mijn verlanglijst. Mijn ouders zijn er lyrisch over en mijn broertje woont er al ruim een jaar. Afgelopen weekend was het dan eindelijk zo ver. Mijn ouders en tante hadden een leuk huisje gehuurd, en ik mocht mee! Hier lees je hoe mijn weekend was.

De eerste bestemming van mijn reis was Amsterdam Centraal. Hier heb ik de trein naar Roermond gepakt. Mijn ouders wilden graag naar de designers outlet in Roermond en daar zeg ik natuurlijk ook geen nee tegen. We zijn een paar winkels in geweest en mijn tante is goed geslaagd bij Pandora. Daarna was het tijd voor een lekker ijsje en niet veel later vertrokken we naar Maastricht.

Dormio Resort Maastricht

Op de Dousberg in Maastricht ligt het Dormio Resort Maastricht. Dit is een gloednieuw resort, wat in 2018 helemaal af is. Hier wordt luxe, comfort en natuur gecombineerd. En dat was nu al te zien! Overal liepen mensen met golftassen en de huisjes zagen er stuk voor stuk prachtig uit. Ook binnen werden we aangenaam verrast. Het huisje was mooi ingericht, ontzettend luxe en brandschoon. Op onderstaand filmpje zie je een kleine sfeerimpressie van het huisje.

Ik ben vergeten om de badkamer te filmen, maar ook die was prachtig. Ik heb zelfs al twee keer flink gebruik gemaakt van het bad. Nadat we ons hadden geïnstalleerd en mijn tante en ik de beste kamer hadden toegeëigend (lees: tv en make-up spiegel), was het tijd om naar de stad te gaan.

Maastricht: dag 1

De eerste bestemming in de stad was wederom de Pandora winkel. Mijn vader wilde zijn zus eens goed in het zonnetje zetten en al snel kon ze een ‘Sister charm’ aan haar armband toevoegen. Ook ik werd goed verwend. Mijn ouders waren in een hele vrijgevige bui en ik mocht een ketting uitkiezen. Een armband is door mijn polsen geen optie, maar gelukkig hebben ze ook hele mooie colliers. Ik twijfelde tussen een ketting uit de nieuwe collectie en de collier met de ‘family tree’ hanger. Na een spoedberaad via Whatsapp met JLB-girls Stephanie en Rieneke heb ik voor de laatste gekozen.

 

Pandora kettingFamily tree kettingimg_5920

Mijn glimlach kon die dag niet groter! De rest van de dag hebben we rustig aan gedaan. Een beetje in de stad rondgekeken, wat winkels bezocht en een terrasje gepakt. ’s Avonds heb ik een heet bad genomen om mijn spieren wat te relaxen en niet veel later was het bedtijd! Op naar de volgende leuke dag.

Dag 2: overdag

Dag twee in het mooie Maastricht begon voor mij al heel vroeg. Ik werd rond 06.00 wakker en deed daarna geen oog meer dicht. Een paar uur later was iedereen wakker en begonnen we de dag met een lekker ontbijt in het huisje. Nadat iedereen zich had gedoucht en klaar stond, reden we langs het huis van mijn broertje om hem op te pikken. Ik had hem al een poos niet gezien, dus het was ontzettend fijn om weer eens een dagje met hem door te brengen. De markt stond als eerst op ons programma. De markt was ontzettend groot en heel gevarieerd. Leuk om uren overheen te sjokken!

Hoewel ik het enorm naar mijn zin had op de markt, was ik ook erg blij toen we de stad weer in liepen. Hier lag het tempo wat hoger en hoefde ik niet de hele tijd te schuifelen. Daarna was het tijd voor een terrasje. Maastricht zit er vol mee en we hadden al snel een leuke uitgezocht. Mijn ouders en tante kozen voor koffie met een appelvlaai, mijn broertje en ik voor koffie met een tosti. Een goede keus, want ik heb zelden zo’n lekkere tosti gegeten.

img_5888

Na de lunch was het tijd om de bezienswaardigheden van Maastricht te bekijken. Mijn ouders en broertje wisten alle drie de mooiste plekjes van Maastricht te vinden en ik leerde de stad  in sneltreinvaart kennen. Aan het eind van de middag was het tijd om naar het huisje te gaan. We zouden ’s avonds bij Cafe Sjiek gaan eten en we wilden ons eerst nog even opfrissen. Ik besloot gelijk in bad te gaan en dook daarna nog even mijn bed in.

Hotspot in Maastricht: Cafe Sjiek

Eenmaal bij Café Sjiek aangekomen duurde het ongeveer drie kwartier voor wij aan tafel konden. Gelukkig hadden ze lekkere wijn en was het erg gezellig. Dit maakte het wachten een stuk aangenamer. Ook het eten maakte het wachten meer dan waard!  Het is heel gevarieerd en er is voor ieder wat wils. Ik had als voorgerecht een krabcocktail met avocado, daarna de dagschotel (merguez worstjes met couscous en tzatziki en als nagerecht een chocolade tartelette. Hierna stonden we allemaal op ontploffen en was het tijd om de rekening te vragen. Na nog even op een terrasje op het Vrijthof gezeten te hebben, gingen we rond 23.00 met een taxi naar het huisje. Ik was inmiddels zo moe dat ik na aankomst gelijk naar bed ging.

img_5919

Dag 3: uitchecken en Valkenburg

Mijn ogen gingen rond half 6 open en het lukte niet om verder te slapen. Ik besloot naar beneden te gaan om aan mijn blog te werken en wat vlogs te kijken. Na het ontbijt was het helaas alweer tijd om de koffers in te pakken en uit te checken. Gelukkig zat de mini vakantie er nog niet helemaal op en gingen we nog naar Valkenburg. Deze stad is echt een aanrader. De winkels waren ontzettend leuk, het weer heerlijk en de stad prachtig. Na wat rondwandelen ploften we neer op een terrasje en was het tijd voor cappuccino en vlaai.

img_5939 img_5941

Na de koffie besloten we een city tour te doen. We gingen met een treintje door de straten van Valkenburg en reden langs alle bezienswaardigheden. Het viel mij op hoe mooi Valkenburg eigenlijk is. Je waant je bijna in een mooi kasteel dorpje in Frankrijk. Na de city tour liepen we richting auto en werd er nog een pitstop bij de bakker gemaakt. Mijn vriend is gek op kersenvlaai, maar kon omdat hij moest werken helaas niet mee naar Maastricht. We hebben daarom maar een stukje Maastricht naar Amsterdam gebracht. Ik heb echt genoten van dit weekend en wist niet half hoe erg ik dit nodig had. Lekker ontspannen en even nergens aan denken. Dit lukt in Maastricht en het Dormio Resort uitstekend. Ik heb er een geweldig weekend gehad en kan het zeker aanraden! Gelukkig kan ik er nog even van nagenieten want mijn vriend kan die halve vlaai natuurlijk nooit alleen op!