Ongetwijfeld hebben jullie de blog van Stéphanie en Eline van afgelopen woensdag gelezen. Als het dan komt tot een date dan wil nog niet zeggen dat het feilloos uitpakt. De zogenaamde dateleed waar een ieder wel eens mee te maken heeft gehad.

Vermoeiend dat daten

Ik date niet graag, vind ’t zo een gedoe, ik denk dat ik gewoon lui van aard ben. Ik hou niet van die aanloop, ik wil gewoon gelijk een lieverd op de bank die mij nog de mooiste vind met mijn huispak aan en mijn knot op mijn kop. Maar ja, die bellen niet zomaar aan bij je voordeur dus enige moeite moet soms. Maar daten?Vermoeiend…

Het voorspel

De appjes vooraf… Op elk moment van de dag die appjes of berichtjes! Het is natuurlijk een spel waardoor je het contact versterkt en elkaar wat beter leert kennen in de tijd naar de eerste ontmoeting. Soms erg lachwekkend, soms vermoeiend want je wilt toch altijd de beste kant van jezelf tonen op schrift. En dat eindelijk de verlossende vraag: Wanneer gaan we elkaar zien?

De voorbereiding

Eenmaal een datum gepland begint het circus: welke outfit? Dus moet er weer geshopt worden. Ik shop niet graag. Stiekem hoopte ik nooit op een tweede date want dan moest er weer iets nieuws aangetrokken worden (hoewel mannen dat ook niet altijd zien). Het bezoekje aan de kapper, want die lokken moeten wel goed liggen, er moet geharst en gewaxt worden want die lange haar a la oudtante Truus wilde je echt niet op je kin gezien hebben.

Wie betaald?

Ik geef toe dat ik het een afknapper vind wanneer mijn date tijdens het eerste afspraakje voorstelt om de rekening te splitten, of erger nog mij er helemaal mee te belasten. Het gaat mij niet om het scoren van een gratis etentje. Ik kan die zalmfilet echt zelf betalen en eventueel zijn maaltijd ook wel. Maar ik zie graag dat hij laat zien dat hij een “gentleman” is. Dat gaat niet alleen overigens over het betalen, maar ook even checken of ik veilig ben thuisgekomen of de deur openhoudt. Ik hecht gewoon nog steeds veel waarde het de ouderwetse dating-etiquette.

Terugkomend op het dateleed verhaal: Ik heb namelijk erger meegemaakt, dacht dat het eerst een verborgen camera actie was en Frans Bauer vanuit de keuken van het desbetreffende restaurant “Bananasplit” zou roepen, maar helaas…

Ultieme dateleed

Ik had eens een date, had zijn appjes overleefd en afgesproken met deze man die een hoge functie bekleedde bij een firma in erotische artikelen. Met zijn snelle Maserati en design kostuum maakte hij op mij een welvermogende indruk, deze informatie deel ik omdat het een beeld schets dat deze man echt wel wat te verteren had dus des te straffer het moraal van dit verhaal is… De gehele avond heb ik mezelf echt afgevraagd hoe het kom dat zo een ontzettend saaie man bij zo een spannend bedrijf werkzaam was. Maar ik ben een dame dus probeerde het gesprek op gang te houden en zat netjes het vier gangen diner uit met een poeslieve beleefde glimlach en een correct antwoord op zijn tijd.

De rekening

Totdat het moment van de rekening kwam, mijn date vroeg aan mij wat we met de rekening deden? Uit goed fatsoen antwoorde ik dat we deze dan wel zouden splitsen. Hij nam het splitsen wel heel letterlijk want hij ging per gerecht en drankje de volledige rekening uitsplitsen waarna hij de 10% fooi nog op mijn totaalbedrag optelde.

Dit gebeurt niet echt dacht ik nog

Bij het afrekenen aan de serveerster gebeurde het gewoon: Meneer vroeg om een BTW bonnetje! Een BTW bonnetje! Kon hij het diner nog declareren op de firma vertelde hij mij nog met een stalen gezicht. Vol verbazing heb ik hem nog aan zitten kijken en hij deed alsof het de gewoonste zaak van de wereld was dat hij nog winst maakte op dit dinertje. Snapte opeens wel het dure horloge en design pak, zo worden mensen rijk maar erger nog: daarom was deze heer nog single!

Vlug naar huis!

Buiten kon ik nog net zijn mond ontwijken waar hij dan voor als nog niet zuinig mee was. “Bij een zakelijk diner wordt er niet gezoend,” opperde ik, nog doelend op zijn BTW bonnetje en met gierende banden ben ik naar huis gereden.

Mijn erotische artikelen bestel ik trouwens niet meer bij de desbetreffende firma…

dateleed