Het Day Zero Project, ondertussen een bekend project bij Justliveblog. Ik heb een lijst van 101 doelen die ik wil bereiken in 1001 dagen. Begin 2017 ben ik begonnen en het wordt weer tijd voor een update. Mijn volledige 101 doelenlijst vind je hier! Welkom bij Deel 5:

School en Werk

#3 Een Cursus doen

Via mijn werkgever (voor zover ik werk, wat dus erg weinig is), kan ik verschillende cursussen volgen. Zo heb ik vorige maand “Invallen met Plezier” gedaan en ga ik er de komende weken nog een aantal volgen, zoals onder andere “Pubergedrag” en “Gedragsproblemen”.

Vriendschap en Liefde

#22 Dansen

Een vriendin van mij is redelijk fanatiek danser. Ze danst vier dagen per week, voornamelijk streetdance. Elk jaar geeft haar dansschool Explosion een grote school, waar ik ook altijd van geniet. Ik heb één keer een les meegedaan, aangezien ik streetdance heel leuk vond toen ik 12 was. Het ging bagger, maar volgens de docent had ik talent. Ik pakte het schijnbaar erg snel op en ik zou eigenlijk door moeten gaan. Maar helaas heb ik hier geen geld of energie voor.

Schrijven

#69 Schrijf een toekomstbrief via FutureMe

Toekomst brieven schrijven. Dat is natuurlijk een eeuwenoud fenomeen. Je schrijft een brief aan jezelf (iemand anders mag natuurlijk ook), doet deze in een enveloppe en schrijft hier op dat je de enveloppe pas op een bepaalde datum open mag maken.
Om met de tijd mee te gaan is er FutureMe, via deze site kan je jezelf mailen. Je brief zal pas op een bepaalde datum verstuurd worden. Schrijven raakt nou eenmaal niet snel uit de mode.

#71 Schrijf een verhaal af

Ik heb mij in november vol goede moed ingeschreven voor een schrijfwedstrijd, niet wetend dat ik van kerst tot enkele weken geleden grieperig zou zijn. Helaas pindapoep. Het heeft mij wel een week of twee gegeven om met andere ogen naar mijn oude verhalen te kijken. Leuke ideeën, iets minder in de uitvoering, maar ik was nog jong 😉
Schrijven is schrappen en herschrijven, dus dat is mijn nieuwe plan. Wie weet komt daar wel wat uit.

Eten

#84 15 verschillende soorten thee proberen

Tegenwoordig vragen mensen mij niet meer wat ik wil drinken, maar wordt er water opgezet zodra ik binnenstap. Als Naomi komt, moet er immers thee zijn. Ik ben een echte theeleut. Ik drink eigenlijk alleen maar thee, de hele dag door. Daarom is dit doel niet erg lastig te halen, ik zit nu geloof ik op 11 soorten thee. Heb jij nog lekkere thee die ik uit moet proberen?

Mamma

#97 De boom bezoeken

Vorig jaar ben ik samen met een vriendin van mijn moeder de boom gaan bezoeken. De magische boom. De boom die alleen gevonden wordt, als deze gevonden wil worden. De boom die offers heeft gekregen en waar rituelen zijn uitgevoerd. En de boom die doodgewoon in het Kralingse Bos staat, wel ietwat verstopt. Mijn moeder vond het heerlijk om langs de boom te gaan, maar toen zij mij mee wilde nemen was zij de boom kwijt. Het heeft enkele jaren geduurd voordat de boom weer gevonden wilde worden. Dit was mijn eerste keer.

De boom van Naomi

#98 De foto’s uitzoeken

Foto’s, bergen en bergen met foto’s. Een hutkoffer vol en alles door elkaar. Het was de hoogste tijd om deze eens een beetje uit te zoeken. Drie keer raden waar ik al gauw 15 uur mee bezig ben geweest… Maar de analoge foto’s zijn redelijk uitgezocht, op categorie en tijd. Dus wie weet komt er dit keer geen reis door de digitale fototijd, maar een reis door de analoge fototijd!

Wie heeft er nog goede doelen suggesties voor de komende tijd?