10 juni 2015

Samen met mijn broer zit ik in de wachtkamer van de psychologe. “Ben jij zenuwachtig? “ vraagt hij. “Ja, eigenlijk wel”. “Waarom?” Deze vraag kan ik niet beantwoorden.

Precies op tijd mag ik doorlopen. Ik neem plaats in de ietwat saaie kamer. Ik hoor het tikken van de klok. Ik kijk naar de witte muren en zie in de hoek een wat vervallen kerstboom staan. Wat ongemakkelijk zeg! Een vervallen kerstboom in de kamer, midden juni!

De psychologe heeft vandaag haar haren in een knot. Zij draagt een bruine jurk met daaronder laarzen!  Mijn eerste gedachten zijn dat het toch echt te warm is met laarzen aan, terwijl de zon volop schijnt..

De psychologe onderbreekt mijn gedachten en probeert een gesprek te beginnen. Maar helaas, ik dwaal weer af ..‘Wat vind je hiervan?” Ik weet het niet. Maar, wat denk de psychologe over mij? Komt zij straks thuis met het verhaal over wie er nu weer bij haar in de stoel zat? Dat zal toch vast niet het geval zijn? Of wel? “Houd nu eens op met deze onzinnige gedachten, Denise”, zeg ik tegen mijzelf.

De psychologe besluit om maar te beginnen met het samenvatten van ons vorige gesprek teneinde mij weer bij de les te krijgen. Samen met meerdere psychologen had zij mijn casus besproken. Zij vertelde mij, dat zij tot de volgende conclusie gekomen waren: ‘Mevrouw (ik dus), heeft een persoonlijkheidsstoornis’. Zo, de stempel zit er op. Ik mag in behandeling.

Wat ik er allemaal van verwacht? Ik heb echt geen flauw idee. Gaandeweg zullen wij er echter vanzelf achter komen, denk ik. Binnen een persoonlijkheidsstoornis zijn meerdere aandoeningen. Wat klinkt het allemaal ernstig, hè? Meer informatie over deze aandoeningen kun jij vinden op  www.psyq.nl . Voor mij is het erg interessant om alles over de verschillende stoornissen te lezen. Even kijken waarin ik mijzelf het meest herken. .

Op naar mijn volgende gesprek. Daar zie ik nu al tegen op omdat mijn steun en toeverlaat, mijn broer, er niet bij zal zijn. Best eng hoor, maar…

xoxo Din

We will see what happens next!