Beste mensen, voor het geval dat jullie nog in dubio zitten, namelijk; doen of niet? DOEN! zeg ik. Absoluut. En wel hierom…

NG in tha house

Wonderlijk is het, wat zo’n buis door je neus doet met de mensheid. Ik had zo’n ding reeds meerdere malen als gezelschap en op dit ogenblik is er weer zo’n neusbewoner aka NG-sonde in tha house. En jawel, het doet het nog steeds!

En het wonder begint weer…

Plots vind je jouw groencontainer nadat de vuilmannetjes hem leegden netjes twee verdiepingen hoger netjes aan je voordeur. Dank u lieve buurvrouw! Want ja, met zo’n tube… Arm kind.

Voor niemand behalve…

In de nasleep van de gasketelsaga kwam er een mannetje nog een laatste finishing touch doen aan de veiligheid van de ketel. En verving meteen ook het versleten stopcontact waar de ketel stroom uit haalt… En nee, dat doen ze normaal NOOIT. Zei hij met nadruk. Voor GEEN ENKELE KLANT. Maar ja, die tube he…

Dit is denk ik zo losweg de eerste keer dat ik een klein beetje misbruik maakte van de situatie. Kijk niet zo afkeurend! (Wie mij kent, weet dat ik doorgaans veeeeeeeeel te braaf ben…) Ja zeg… Trouwens, ik ben niet mobiel: waar haal ik dat stopcontact vandaan? En moet ik dan nog een 6de keer een mannetje laten komen terwijl er in oorsprong maar 1 keer iemand nodig zou zijn? (Snap je hier niks van? Lees dan maar even mijn vorige blog erop na.)

Zichtbaar

Maar dus… Die tube maakt iets zichtbaar. Namelijk “Dat Wat Er Altijd Is Maar Niemand Ziet”. Meestal wil je dat niet echt, je wil zoveel mogelijk gewoon zijn. Een mens heeft niet altijd behoefte aan die ogen op je gericht en die gedachtenkronkels in hun hoofd. Want dat kan aanvoelen alsof mensen recht in je kern kunnen kijken terwijl je die niet zomaar op straat wel gooien.

Want ja, dan valt het voor dat de nieuwe bovenbuurman (met de schone ogen als bevroren ijszeeën) komt aanbellen en dat je meteen teveel moet prijsgeven voor je gevoel. Ja, dan heb ik het ook over die oude joggingbroek en dat vettige pierenhaar (want dat zou ik morgen wel proberen te wassen) maar toch vooral over die buis in mijn neus. Allez hop, daar gaan we weer, in dat speciale vakje van zieke buurvrouw.

Tube=slechter?

Terwijl, lieve omgeving: dat is dus maar een buis he. En het grappige van de situatie is dat die tube maakt dat het nu weer voorzichtig een beetje beter gaat met mij! Jawel: BETER, je leest het goed, niet slechter. Als je niks ziet ontspruiten uit mijn neus gaat het goed? Niet helemaal. WYSIWYG geldt niet altijd en overal…

Mijn lege groenbak mag altijd tot bij mijn voordeur gebracht worden wat mij betreft. 😀