Een bewogen jaar is weer voorbij, we hebben veel meegemaakt, beleefd, emoties gevoeld en nu willen we het nieuwe jaar met een schone lei beginnen. Veel mensen hebben goede voornemens die al snel gebroken worden, afvallen, sporten, stoppen met roken… Zullen we gewoon maar met simpele stappen het jaar in ieder geval ‘opgeruimd’ beginnen?  Maar hoe doen we dat nou precies? Hier volgen een paar stappen om ‘opgeruimd’ met het nieuwe jaar te beginnen.

Telefoon

Onze telefoon staat na een jaar altijd helemaal vol met van alles waardoor je telefoon zijn snelheid een beetje kwijt raakt. Door verschillende onderdelen van je telefoon te verwijderen, begin je het nieuwe jaar met een “nieuwe” telefoon.

Verwijder de volgende dingen van je telefoon:

  • WhatsApp foto’s, GIFs, Filmpjes die je in groepsapps hebt gekregen of waar je toch niet meer naar gaat kijken.
  • WhatsAppgesprekken, groepsgesprekken
  • Foto’s waar je niet meer naar kijkt, denk aan: Pinterest foto’s die je opgeslagen hebt, foto’s van nutteloze dingen, niet zulke fijne herinneringen, Facebook foto’s, Instagram foto’s.
  • Kijk in je telefoonboek welke contacten je niet meer nodig hebt.

Social media

Op Facebook, Instagram en andere social media die je gebruikt kun je je volgers/vrienden even selectief bekijken. Welke vrienden/volgers vind je belangrijk om nog in je social media te houden en welke niet. Ook op Facebook en Instagram kan je foto’s verwijderen om een nieuwe start te maken.

Spullen

Zoek op een middag je kleding uit. Welke kleding wil je nog graag dragen en welke kleding heb je echt al een paar maanden niet aan gehad. Doe deze kleding in een plastic tas en lever het in bij de H&M of C&A! Hier krijg je voor elke ingeleverde kledingtas een kortingskaart voor je volgende aankoop.

Ook je make-up, schoenen en spullen kun je uitzoeken en weg doen! Je zult zien dat er veel is wat je niet gebruikt. Twee voordelen hiervan zijn minder spullen om een troepje mee te maken of meer ruimte voor die ene lipstick die je eigenlijk al heel lang wilt.

Eten

Soms staat er in keukenkastjes voedsel wat over de datum is, je eigenlijk niet lekker vindt of zo bijzonder is dat je er nooit meer mee gaat koken. Zoek ook die keukenkastjes en de koelkast uit zodat je het nieuwe jaar ook de ruimte krijgt om eventueel gezonder te gaan koken of aan een dieet te beginnen.

Mijn belangrijkste boodschap met deze blog is:
Bewaar alleen wat je nodig hebt, wat je gebruikt en waar je van houdt.

Ik hoop dat je met deze kleine veranderingen in je telefoon en huis een goede start kan maken van het nieuwe jaar!

Living the polaroid life.

Lauralynn Tieleman
De wereld zien door een roze bril wordt ons de laatste tijd steeds lastiger gemaakt. Onze wereld is mooi en LauraLynn neemt ons mee om deze mooie dingen te kunnen vinden. Ze is creatief, zelfonzeker en een echte juf in de dop. In haar blogs neemt ze je mee in de wonderlijke wereld van de Tiny Houses, de DIY's en het leven met HMS. Duik mee in haar wereld en vind jouw weg naar de zon.

Laat een reactie achter