Eind 2017, de balans wordt bij veel mensen weer opgemaakt. Hoewel ik beter wat balansdagen qua eetpatroon kan opmaken ben ik mijn positieve balans aan het bekijken van afgelopen jaar. Zoals bekend straalde mijn laatste blogs verdriet en eenzaamheid uit. Graag wil ik de positieve kant van mijn leventje graag benoemen zo eind van het jaar anders eindig ik in jullie gedachten als de meest zure vrouw van 2017 ?

Mijn positieve energie kreeg ik van mijn eigen sprookje “Sneeuwwitje met de zeven engelen”. Deze zeven engelen, Sneeuwwitje ben ik nu zelf met mijn wit gelaat van het vele binnenzitten, hebben mij weer een mooi 2017  bezorgt. Zeven vrouwen (sorry aan mijn mannelijke vrienden, jullie komen zeker nog aan bod!) die mijn leven met de jaren en zeker de afgelopen jaren mooier en leuker hebben gemaakt, hoe erg je ook in de kreukels ligt of bij een euforisch moment; ze zijn er…ALTIJD.

Zeven vrouwen die onvoorwaardelijk elke dag voor mij klaar staan, grote of kleine dingen niets is teveel, met eindeloos geduld temperen zij mijn ongeduldigheid en opgejaagdheid. Zij delen mijn verleden, dezelfde normen en waarden, een blik is vaak voldoende om iets uit te leggen. Zij snappen mij helemaal. Sommige die ik al vanaf de kleuterschool mijn hart sloot of 25 jarige jubileums die gevierd zijn waaronder ook een collega die uitgroeide tot veel meer dan dat. Echte vriendschappen van jaren van intensief tot wat minder contact maar altijd in de buurt, wij hoeven geen dagelijks contact te hebben om te weten dat we vriendinnen zijn, aan hun keukentafels ben ik vaak aangeschoven, voor een gesprek, warme maaltijden, borrels of zomaar vlug een kop koffie.

De wijntjes zijn niet meer te tellen die we samen hebben gedronken, de plaatsen die we hebben bezocht die steenvast tot in de nachtelijke uurtjes doorgingen. Tegenwoordig nu we wat “ouder” zijn hebben we onze nachtbraken omgezet tot lunchdates of diners, soms met partners maar vrouwen onderling babbelt vaak toch opener, sorry heren!

Buiten al die uitstapjes hebben deze meiden ook de verzorgende kant, bij ziekte boodschappen, trombosespuiten zetten, ziekenhuisbezoeken, hond uitlaten, poetsen, het lijkt zo vanzelfsprekend maar ik ben hun zo dankbaar!

De steun en oprechtheid was en is oneindig en dat verdient zeker deze aandacht want ik ben ook niet altijd makkelijk, sluit mij vaak af maar daar hebben ze dan geen gehoor aan deze doordrammers. Natuurlijk zijn we het niet altijd met elkaar eens of we zouden het anders doen dan de ander maar het mooie bij vriendschap is om iemand in zijn waarde te laten, soms met rust (ik bel toch wel terug) soms met aandacht, soms met doortasting om mij even uit mijn kluizenaarsbestaan te halen.

Stuk voor stuk verschillende personen, andere interesses, verledens en toekomstplannen, hoe verschillend we allemaal zijn het kost hun niets geen moeite om er voor mij te zijn…

Niet alleen voor deze dames maar natuurlijk ook alle mannelijke vrienden en de mensen die mij ook altijd een warm hart toedragen wil ik het jaar mooi afsluiten met de volgende woorden:

Gratis maar onbetaalbaar als je het hebt; vriendschap ❤️

Dank jullie wel daarvoor!