“Hoe gaat het met je?”
“Goed.”
“Ja, maar hoe gaat écht met je?”
Oeps, de schijn ophouden gaat bij sommige mensen steeds minder goed. Het kan zijn dat ik minder goed ben in mijn toneelspel of er komen steeds meer mensen dichtbij. Ik denk dat het dat laatste is.

Sesam open u

De afgelopen tijd ben ik steeds opener geworden naar de mensen om mij heen. De muur die ik jaren lang goed had bewaakt brokkelt langzaam, beetje bij beetje, af. Wellicht is het niet zo zeer een afbrokkelende muur, maar meer een huis wat vol staat met dozen. De dozen zitten vol met gebeurtenissen en herinneringen, vol met angsten en hoop voor de toekomst. Het huis staat zo vol dat ik er amper alleen door heen kan lopen. Soms lukt het mij om een doos uit te pakken en de spullen op te bergen. Nu heb ik hier en daar iemand gevonden die mij kan helpen om sommige dozen uit te pakken en samen de spullen een plekje te geven.

Goede dagen

Ik voel mij beter dan ook. Ik heb nu een handjevol slechte dagen tussen een hoop prima dagen. Sterker nog ik voel mij op soms zelfs gelukkig, ik had niet gedacht dat ik mij zo kon voelen.   

Het afgelopen jaar heb ik een pauze genomen van mijn schoolwerk en dat heeft mij goed gedaan. Ik vind het ontzettend spannend om weer te gaan beginnen. School en werk combi, dus dat betekent dat ik drie/vier dagen per week intensief bezig ben. Ik ben benieuwd of ik het ga trekken, maar ik heb goede hoop.

Ik ben bang voor de dokter

Lichamelijk gaat het alleen nog niet helemaal fantastisch, of eigenlijk totaal niet. Mijn angst voor de dokter helpt niet erg mee. Ik heb er ruim vier maanden over gedaan om de moed te verzamelen om te bellen voor een afspraak, bel ik uiteindelijk, is de dokter met vakantie.

Ik heb geen idee waar die angst vandaan komt of hoe het minder kan worden. Het werkt niet als iemand anders belt of als er iemand mee gaat. Het is wel fijn, maar het maakt mijn angst niet minder. De laatste maanden wordt mijn pijn alleen maar erger en ook dat beangstigd me, want straks is er iets ergs aan de hand. Of ik word weer weggestuurd zonder hulp, omdat ik mij aanstel. Beide geen goede vooruitzichten.

Nu moet ik wel naar de dokter, het is nodig. Wens me succes!