JustLiveBlog.nl ben ik ongeveer een jaar geleden tegen gekomen en ik was meteen enthousiast. Wat zou ik daar graag deel van uitmaken waren mijn gedachten. Wat geweldig dat ik nu die kans heb gekregen. Hoe laat je kennismaken met letters en woorden wie jij bent. Ik vind dat nog best lastig. Daarom begin ik maar gewoon en stel ik mij eerst even voor: Ik ben Esther, 33 jaar en woon samen met mijn man in het midden van het land.

Eigenlijk ben ik in de bloei van mijn leven ware het niet dat ik chronisch ziek ben. Ik heb ACNES (Anterior Cutaneous Nerve Entrapment Syndrome). ACNES is in 2015 vastgesteld bij mij na een lange reeks onderzoeken. Ik kreeg injecties, en er volgde twee operatie in het najaar van 2015. Halverwege 2016 bleek dat ik nieuwe ACNES pijnpunten had. Ik werd doorverwezen naar een ziekenhuis waar ze een ACNES poli hebben. Daar ben ik nu onder behandeling en ben ik in maart weer geopereerd aan een ACNES pijnpunt (een achterste neurectomie). Helaas blijkt de ACNES bij mij steeds op andere plekken terug te komen. Mijn lichaam lijdt graag zijn eigen leven, en regelmatig lig ik meerdere dagen plat.

Door de ACNES ben ik beperkt en mijn dagelijkse leven is daardoor de afgelopen jaren veranderd. Ik werkte als Verzorgende IG in de thuiszorg dit was lichamelijke veel te zwaar en helaas heb ik dit moeten stoppen. Ik was net omgeschoold van Sociaal Pedagogisch medewerker tot Verzorgende IG. Op een doorsnee dag wissel ik activiteiten af met erna veel lig en rust momenten. Goed plannen is daarbij het sleutelwoord. Ondanks dat het lijkt alsof ik veel ben kwijt geraakt heeft het mij ook veel gebracht. Veel nieuwe mensen ontmoet en daaruit zijn mooie vriendschappen ontstaan.  

Wat mijn interesse zijn: Ik schrijf natuurlijk erg graag. Ik hield al een blog bij op mijn eigen site. Verder hou ik erg van series en films en tv programma’s kijken. Zodra ik wakker wordt gaat de er muziek op. Verdere hobby’s zijn lezen, kleuren en een spelletje spelen, een grote legpuzzel maken, en fotograferen. Wij maken graag uitstapjes naar een musea en de bioscoop en wandelen regelmatig in natuurgebieden. Verder gaan wij er regelmatig even tussenuit voor een weekendje weg of op vakantie. Genoeg inspiratie om over te schrijven.

Het valt niet altijd mee, maar ik ben een vechter en ik sta altijd weer op hoe hard ik ook val. Positief blijven en het beste uit mijn dag te halen en te genieten van de kleine dingen zijn op mijn lijf geschreven. Genieten waar je genieten kan is mijn motto momenteel.