Als je de liefde niet kunt vinden kun je altijd nog jezelf aanmelden bij het programma First Dates. De computer zal dan op basis van jouw voorkeuren de perfecte match voor jou tevoorschijn toveren. Vervolgens ga je lekker op blinddate met een tigtal camera’s op jouw neus gericht eten in het First Dates restaurant. Vermakelijk voor de kijker maar ongemakkelijk voor de dame of heer in kwestie….

Vermakelijk

Ik beken, ik ben er aan verslaafd, klokslag half acht zit ik genesteld op de bank. De Engelse versie van het programma had mij volledig in de greep. Maître Fred heeft mijn hart gestolen. De van oorsprong Franse Engelsman heeft zoveel charisma dat hij zelfs een beetje aan de kandidaten doorgeeft. Ik dacht dat Engelsen wat bekend stonden als stijf maar de kandidaten zijn ad rem, kleurrijk en beginnen vaak met een tequila-shot om de eerste zenuwen de baas te worden.

First dates

En toen kwam de Nederlandse versie. Ik moet zeggen het is wennen… Ik dacht altijd dat de Engelsen wat stijf en gereserveerd waren maar de Nederlandse kandidaten zorgde bij mij voor tenenkrommende situaties. Ongemakkelijke gesprekken, geen wulpse blikken en van shotjes heeft men denk nog nooit gehoord?

Schenk ze maar vol Victor

Maître Sergio verbleekt bij de charismatische Fred en lijkt zich wat ongemakkelijk te voelen in zijn eigen restaurant. Misschien een tip om van te voren je wat vol te gooien Barman Victor met zijn staalblauwe ogen. Victor brengt het programma nog wat aantrekkelijkheid. Mocht je date niets zijn kun je altijd nog bij hem aan de bar blijven hangen. Sterker nog ik zou menig date ervoor afzeggen.

Kan ik dat beter?

Toch vind ik het moedig, moedig dat deze vrijgezellen de stap nemen om publiekelijk te verschijnen en hun eerste date voor eeuwig vast te laten leggen. Alleen zou de setting wat losser mogen. Zou ik dat beter kunnen? Tijdens de zoektocht in de liefde ben ik dan wel benieuwd met wat voor man zij mij zouden koppelen. Of erger nog dat ik een brief krijg dat er geen passende match is gevonden op basis van mijn voorkeuren?! Kan ik altijd nog gewoon een drankje gaan drinken bij Victor…

Zoektocht in de liefde

Natuurlijk prachtig dat NPO mensen zo de kans geven hun liefde te vinden. In een betere omgeving dan de vele datingshows die onze zenders kennen. Knap hoe de kandidaten met de situaties omgaan, een klik of niet. Vermakelijke televisie en natuurlijk helemaal als er een happy end aan zit.

“Als je je eerste liefde vindt is dat fantastisch, maar we hopen allemaal de laatste te vinden.”