BudgetLifestyleMindset

From Studio to Tiny – Deel 2

Het is vrijdagmiddag en de stress en de vermoeidheid heeft me ingehaald. Het huilen staat me nader dan het lachen en alles wat gezegd wordt raakt me. Tijd om naar huis te gaan en bij te gaan slapen. Gelukkig is de herfstvakantie begonnen om 13:15 toen ik de kinderen van de vijfde klas een hand gaf. Moe, op en tijd om meer van elkaar te genieten. Na een middagje rusten begint het weekend goed; het kampvuur brandt goed, Daniël heeft de houtstapel weer aangevuld en zit met zweet op zijn voorhoofd te genieten van een broodje knakworst die boven het kampvuur warm gemaakt zijn. De stress is weer weg; tijd om aan de vakantie te beginnen en terug te kijken op afgelopen weken.

De pompoensoep die ons twee dagen verwarmd heeft en nog verrukkelijker was vanwege het koken boven kampvuur en de zelfgebakken broodjes (ook boven het kampvuur) zal in een DIY binnenkort beschreven worden, zodat jullie ook kunnen genieten van deze echte herfstsoep.

Maar hoe!?

Het klinkt natuurlijk allemaal leuk en aardig, klein wonen, op kampvuur koken en genieten van de natuur, maar hoe kom je nou tot het echt kleiner wonen, met minder spullen en meer beleven in deze consumptiemaatschappij. Ik betrap me er elke keer weer op dat ik nieuwe kleren wil, dat ik wel een smoes weet om een nieuw shirtje te kopen of een nieuwe, dikkere maillot omdat het buiten zo koud wordt. “Natuurlijk heb ik het nodig,” zeg ik dan, maar diep van binnen weet ik ook wel dat ik makkelijk de winter door kom met de spullen die ik al heb.

Stap 1 Ervaren

Bij ons is deze drang tot ‘ontspullen’ ontstaan door ervaringen en niet zo zeer door een behoefte aan verandering. Daniël reisde langere tijd heen en weer tussen Almere en Hoofddorp met een klein aantal spullen. Hij besefte dat hij de spullen die hij niet mee kon nemen elke keer niet miste en wat een geld er eigenlijk in die spullen zat. Alleen zijn espressomachine miste in ons appartement in Hoofddorp en die staat nu prominent in de keuken en neemt daarbij enorm veel ruimte in, haha. We genoten samen het meest als we buiten waren; op het dakterras in de zon, bij het water in het bos of wandelend op de Veluwe. Bij het bekijken van een ander huurhuis, konden we geen huis vinden wat deze elementen in ons dagelijks leven betrok. De huizen waren duur en de tuinen klein.

Stap 2 Buiten en binnen

Wij wilden een plek waarbij onze omgeving en leefruimte onze leefwijze ondersteunde. Daarmee bedoelen we het ‘vrij’ leven, meer in de natuur; meer beleven. We maakten lijstjes waar op stond waar we echt gelukkig van worden en daaraan ontbrak een groot huis waar veel onderhoud aan nodig was. De grootste ruimte werd ingenomen door buitenactiviteiten, veel vrije tijd, gericht samen zijn, lekker eten en muziek. Allemaal geen activiteiten waar je veel geld voor nodig hebt. We wilden dichter tot onszelf en elkaar komen.

Stap 3 Verwezenlijken

Voor ons vielen alle stukjes opeens op z’n plek. Daniëls vader kende een man die bereid was om ons die woonplek te geven, waardoor we nu in ons tijdelijke huisje op landgoed Vossesteyn zitten, waar we de ruimte krijgen om alles te doen wat we willen wat ons maar gelukkig maakt. Afgelopen vrijdag is het hoge woord uitgesproken dat ons nieuwe huisje erdoor is. We mogen het gaan ontwerpen en dan wordt het rond maart 2017 neergezet.

Be content with what you have; rejoice in the way things are. When you realize there is nothing lacking, the whole world belongs to you. ~Lao Tzu

Maar ja, wat moet je met zo veel spullen in zo’n klein huisje…

To be continued…

XOXO LAURALYNN

 

Lauralynn Tieleman
De wereld zien door een roze bril wordt ons de laatste tijd steeds lastiger gemaakt. Onze wereld is mooi en LauraLynn neemt ons mee om deze mooie dingen te kunnen vinden. Ze is creatief, zelfonzeker en een echte juf in de dop. In haar blogs neemt ze je mee in de wonderlijke wereld van de Tiny Houses, de DIY's en het leven met HMS. Duik mee in haar wereld en vind jouw weg naar de zon.

Laat een reactie achter