LifestyleMindset

From Studio to Tiny – Deel 8 | Jarig!!

11 december 2016, jarig was ik en jarig ben ik geweest; op 10 december een groot feest met vrienden en familie in de tuin en op de 11e een wandeling van Baarn naar Hilversum. Paste dat wel in dat kleine huisje? Was het niet ijskoud?

10 december, the day before…

Ja, de sterren stonden op de ruiten en het gras was bevroren, maar mijn verjaardag zou door gaan. Met een grote partytent, veel vlaggetjes en drie vuurkorven werd het buiten opgewarmd. De boogschietdoelen stonden klaar om beschoten te worden, de barbecue stond op te warmen, het bier stond koud en de borrelnootjes zaten in de schaaltjes. Mijn familie en vrienden arriveerden, gelukkig warm gekleed, en ik werd overladen met cadeau’s. Een mooi paar waterdichte handschoenen, broodtrommel, shampoo, een eigen houtsnijmes en geld, na het grootste cadeau; een Osprey rugzak voor onze wandeltochten ontving ik met veel liefde; dingen die ik echt nodig heb en waar ik dus een plekje voor heb bewaard in ons kleine huisje.

Er werd gesnoept en gegeten, worstjes met satésaus, kipsate, chipjes, zelfgebakken brood en er werd gedronken van de chocomel met slagroom en de huisgemaakte gluhwein. Er werd alom genoten. Toen het boogschietgerij tevoorschijn werd gehaald, was er nog meer plezier op eenieders gezicht te lezen. Even een keer een pijl afschieten en kijken of je kan raken. Met veel gelach belandden de pijlen in het gras of in de bomen achter het doel.

De ballonen sierde de tuin en vlaggetje wapperden vrolijk in de wind. Toen het donker werd, werden de glowsticks uitgepakt en werden er slingers van lichtgevende ringen door de tuin gehangen. Er werd gespeeld met de hond en er werden poezen geaaid. Mensen liepen in en uit het huis om naar het toilet te gaan en de vloer is nu nog grijs van de modder. De avond heb ik nog afgesloten met mijn ouders en mijn vriend en zijn broertje en een pastagerecht waarna ik met een voldaan gevoel in bed ging liggen om al snel in slaap te vallen.

11 december is de dag…

Zondagochtend werd ik gewekt met een dikke zoen, het gezellige gekwebbel van het broertje van Daniël dat bij ons bleef slapen en een ontbijtje op bed. Met niet zo maar een kopje cappuccino, maar een waar verjaardagskopje, met in het melkschuim een verjaardagstaartje.

Na het ontbijt maakten we ons snel klaar om te vertrekken naar Utrecht, alwaar de Harry Potter Bookshop zich bevindt. Onderweg naar de bus, maakten wij nog een praatje met de buurvrouw die ons vertelde dat er twee alpaca’s gebracht zouden worden. En ja hoor, zodra wij het terrein afliepen, de parkeerplaats op, kwam daar een klein wagentje aanrijden met achterin twee alpaca’s; de nieuwe aanwinsten van ons kleine dierenweitje.

Na een korte blik geworpen te hebben, legden we onze reis naar Utrecht af, waar ik besloot niets meer dan Smekkie’s in alle Smaken te kopen en we daarna doorreisden naar Baarn. De wandeling was prachtig en gezellig, maar zwaar. Uiteindelijk hebben we 14.5 km gelopen van Baarn naar Hilversum. Ik heb er nog spierpijn van.

De mooiste verjaardag ooit.

 

We are living our polaroid life.

Lauralynn Tieleman
De wereld zien door een roze bril wordt ons de laatste tijd steeds lastiger gemaakt. Onze wereld is mooi en LauraLynn neemt ons mee om deze mooie dingen te kunnen vinden. Ze is creatief, zelfonzeker en een echte juf in de dop. In haar blogs neemt ze je mee in de wonderlijke wereld van de Tiny Houses, de DIY's en het leven met HMS. Duik mee in haar wereld en vind jouw weg naar de zon.

Laat een reactie achter