Een grote anti-climax! Weer ging er afgelopen zaterdag niemand naar huis. Het werkt gewoon wat minder, zo met vier kandidaten en voor de actieve deelnemers van de poultjes een deceptie want punten worden alleen maar verdubbeld en men stijgt niet in de ranglijst. Waarom vier finalisten? Ik had het liever bij een trio gehouden. Dit gaat uiteraard over “Wie is de Mol”!

Compleet verloren

Elk jaar neem ik mezelf voor om het niet te doen. Maar elk jaar ga ik toch weer overstag. De Wie is de Mol-hype heeft mij weer volledig in de ban. Dit maal is het weer leuk om mezelf te verliezen in de hints te ontdekken. Het grote doolhof, ingewikkelde patronen en niet te vergeten de tunnelvisie die je vaak punten kost…

De klassieke tunnel

Inderdaad die verrekte tunnelvisie. Het grootste gevaar van elke kandidaat maar ook als kijker. Verleden jaar zat ik zolang op Olcay Gulsen dat ik de sabotage van Jan Versteegh helemaal niet in de gaten had. Hij was overigens wel de perfecte mol! Dit jaar hebben we nog Miljuschka, waarbij list en bedrog in de genen zit. Buddy is naar mijn inziens nog te onervaren is en bij Rob heb ik het idee dat hij aan de verkeerde bladeren heeft geroken.

Puur op het gevoel

Ik nam mij voor dit jaar te spreiden, niet gevoelsmatig voor een persoon te gaan maar na aflevering 1 was het al te laat. En gezien mijn mening over de bovenstaande kandidaten was ik al snel in de ban van maar een persoon, compleet verloren en niet zo zeer dat hij de mol zou kunnen zijn maar meer door zijn persoonlijkheid….

Nathan Rutjes

Nathan Rutjes! De immer positieve oud-profvoetballer die we ook kennen van de hilarische reclame van de drop. Hij stal vanaf aflevering 1 mijn hart. Wat een oprechte mooie energie heeft deze man. Zijn uitspraken zijn geweldig en persoonlijk vind ik dat hij dit seizoen van Wie is de Mol draagt! Of hij nu wel of niet de Mol is zal deze zaterdag blijken. Hoe dan ook is hij voor mij al de winnaar, dat verdiend deze lieverd dus gun ik hem dit quartet ook wel weer in plaats van de gebruikelijke trio…