Al vanaf mijn zeventiende ben ik dol op het lezen van andermans memoires en autobiografieën. Niet alleen om beter kennis te kunnen maken met de persoon achter zijn of haar publieke imago, maar ook vooral de voorgeschiedenis van al hun succesverhalen en de persoonlijke kennis en adviezen die zij via deze wijze aan de wereld over willen dragen. Vaak grappig, inspirerend èn met de juiste mindset. Sinds dat ik zelfstandig ondernemer ben heb ik dan ook al een flinke dosis aan inspiratie op kunnen doen dankzij deze op papier gedeelde levenslessen en anecdotes. Vijf boeken die je als (toekomstige) girlboss of millennial minstens één keer gelezen moet hebben!

girlboss boeken

#Girlboss, Sophia Amoruso
Beter bekend als.. Oprichtster en CEO van online mode imperium Nasty Gal
Waarom moet je #Girlboss gelezen hebben? Niet alleen is dit hèt boek waardoor de tegenwoordig vaak op social media terugkerende hashtag girlboss geboren is, ook is Sophia’s verhaal enorm inspirerend voor iedere (toekomstige) ondernemer en leer je in dit boek onder andere hoe zij mede door het verkopen van hippe vintage mode vondsten op het internet van haar eBay account haar core business maakte.

Yes Please, Amy Poehler
Beter bekend als.. Actrice, comédienne, scenarioschrijfster en producente bekend van o.a. Saturday Night Live en Parks And Recreation
Waarom moet je Yes Please gelezen hebben? Wie een beetje bekend is met Amy Poehler of haar Parks And Recreation alter ego Leslie Knope, weet dat zij een flinke dosis humor kunnen verwachten. Met alle hoofdstukken opgesplitst in de onderdelen Say Whatever You Want, Do Whatever You Like en Be Whoever You Are is Yes Please niet alleen enorm grappig, maar ook het perfecte boek voor de juiste girlboss mindset.

Why Not Me?, Mindy Kaling
Beter bekend als.. Actrice, comédienne, scenarioschrijfster en producente bekend van o.a. The Office en The Mindy Project
Waarom moet je Why Not Me gelezen hebben? Vrouw, curvy, ondernemend en dan ook nog eens van Indiase afkomst. Met de titel van Mindy’s boek (“Waarom Niet Ik?”) is de toon dan ook vrijwel meteen al goed gezet. Een echte must-read voor iedere girlboss (en dan ook nog eens heel leuk geschreven!).

On Top, Anna Nooshin
Beter bekend als.. Oprichtster van NSMBL.nl en mode- en lifestyle deskundige bij RTL Boulevard
Waarom moet je On Top gelezen hebben? Van haar verleden als Iraanse vluchteling tot aan haar succes als oprichtster van online mode en lifestyle magazine NSMBL vertelt inmiddels fervent mode blogger en bekende Nederlander Anna in haar eerste boek op inspirerende wijze hoe zij in ons kleine kikkerlandje al haar dromen waarmaakte.

Leave Your Mark, Aliza Licht
Beter bekend als.. Voormalig PR meisje bij DKNY
Waarom moet je Leave Your Mark gelezen hebben? Iedereen moet ergens onderaan beginnen. Zo ook de girlboss! In Leave Your Mark vertelt voormalig mode PR meisje Aliza onder andere hoe je het meeste uit je stage en werk kunt halen en de juiste impressie (jouw “mark”) niet alleen bij jouw medecollega’s en leidinggevenden maar ook op social media achter laat.