Tadaa, het is 2018! JustLiveBlog.nl vroeg mij een blog te schrijven over skincare. Daarom, vijf skincare voornemens voor 2018 om zo nóg beter voor jouw huid te zorgen.

1. Tijd inplannen voor de grote schoonmaak

Het belangrijkste van huidverzorging is, naast het voeden en beschermen van de huid, het schoonmaken van de huid. Ook als je geen make-up draagt is je huid een vangnet voor (schadelijke) stoffen in de lucht. Ook ’s nachts vangt onze huid vuil en stof op. Het is daarom belangrijk om zowel in de ochtend als avond de huid schoon te maken.

Ochtend: in de ochtend is het schoonmaken met enkel een reinigingsmelk of toner voldoende. Zelf geef ik voorkeur aan een toner, daarna breng ik mijn dagcrème aan en hierover mijn zonnebrandcrème.

Avond: reinig je huid bij voorkeur met milde producten. Bijvoorbeeld een reinigingsmelk en daarna een toner om de overige vet- en vuilresten te verwijderen. Gebruik niet alleen make-up doekjes om je huid schoon te maken, dit is niet voldoende. Pas ook op met schuimende producten, die zijn vaak té heftig voor de huid en trekken je huid ‘leeg’.

2. Stoppen met het scrubben van je gezicht

Ook iets wat je niet meer moet gaan doen is je gezicht scrubben. Veel scrubs zijn namelijk veel te heftig voor onze huid, waardoor je de huid kan beschadigen terwijl je enkel de dode huidcellen wilt verwijderen. Gebruik liever een exfoliant (Paula’s Choice of Dr. Jetske Ultee), dat is een product dat op basis van bepaalde zuren de dode huidcellen verwijdert.

Exfolianten zijn redelijk ‘nieuw’, nog geen gemeengoed zoals de bekende scrub en soms ook wat duur. Mocht je geen geschikte exfoliant kunnen vinden in jouw prijsklasse, dan is een prima budget oplossing is een paar korreltjes scrub mixen met een milde reinigingsmelk. Op die manier loop je minder kans om de huid te beschadigen. Je bent dan wel aan het scrubben, maar op een manier waardoor je de kans om de huid te beschadigen vermindert.

mrs. m skincare

3. Zonnebrand smeren (Tip: vermijd  de zonnebank en neem een spray-tan)

In het kader van de dunner wordende ozonlaag: Smeer zonnebrand! De zonsterkte neemt toe en dus is bescherming raadzaam. En let op: “Ik heb een SPF in mijn dagcrème zitten” is geen excuus. Het is mooi, maar niet voldoende. Daarnaast veroorzaakt  de zon de meeste rimpels, omdat het de fibroblasten in onze huid vernietigt die juist weer zorgen voor de aanmaak van collageen. Smeren met zonnebrandcrème is dus een must. Uiteraard heb je speciale zonnebrandcrèmes voor het gezicht, zodat je niet in de loop van de dag gaat glimmen.

Tip: ga NIET onder zonnebank. Neem in plaats daarvan liever een spray-tan.

4. Regelmatig massages boeken

Gezichtsmassages zijn enorm goed voor het bindweefsel in de huid, de doorbloeding en het werkt ook nog eens stress verlichtend. Je huid wordt steviger en gezonder door een goede massage. Het verlichten van stress gaat het hormoon cortisol tegen, die helaas ook voor huidveroudering zorgt. Minder stress is dus goed voor je huid. Daarom ga jij in 2018 meer massages boeken! Gezichtsmassages zijn vaak te krijgen bij de betere schoonheidsspecialistes en massagesalons.

5. Geen (glazen) potjes meer kopen

De verpakking van een product zegt je misschien niet zoveel, maar de verpakking is daadwerkelijk van groot belang bij een skincare product. Helaas staan de glazen potjes erom bekend de slechtste verpakking te zijn voor jouw masker of crème. Waarom? Ten eerste blijven werkstoffen in crèmes het beste als zij niet, of zo min mogelijk, in aanraking komen met (zon)licht en zuurstof. Een glazen potje komt dus vaak in contact met licht en zuurstof, omdat je iedere keer de deksel van het potje afhaalt. Daarnaast kun je de crème in een glazen potje ook sneller vervuilen, door er bijvoorbeeld zelf met een (vieze) vinger in te zitten of door rondvliegend stof.

Wie is Mrs. M?

mrs. m skincare

Mrs. M is een online platform voor skincare van Marloes de Ruiter. Marloes startte in 2016 Mrs. M waar zij op zoek gaat naar wat je nu écht moet smeren en wat je beter kunt laten staan. Je kunt Mrs. M volgen op Facebook, Instagram en natuurlijk via www.mrsm.nl. #followourskincarejourney