Het blije kind in jezelf. Herken jij het nog? Of heeft de pijn het uit je lijf weggejaagd? Heeft iemand je zo hard in de steek gelaten dat het zich heeft verstopt achter een dikke muur? Ben je soms verbaasd dat het überhaupt nog te voorschijn durft te komen, maar ben je zo intens blij als ze het doet.

In je leven maak je een hoop mee. Sommige meer dan anderen en voor sommige kan iets minder heftiger en traumatischer zijn dan zware dingen bij een ander. Je hoort verhalen van mensen die door een zware ziekte of ongeluk op het randje van de dood hebben gelegen en die daarna zijn genieten. Die het blije kind in zichzelf op de voorgrond zetten. Dat betekent niet dat je alle verantwoordelijkheid laat vallen maar het betekend dat je geniet.

Ik haal alles uit het leven

Alles uit het leven halen. Ik vind dat altijd zo raar klinken. Ik probeer te genieten van de dingen die mogelijk zijn. Want wanneer zie ik nou het kind in mijzelf. Zit dat in grote dingen of juist in de kleine. Pas vroeg iemand aan mij wanneer weet je zeker dat het blije kind in jezelf naar voren komt. Wat voor mij echt werkt aan dat gevoel is Disney. Of dat nou door de parkeerboog rijden in Disneyland is of zoals afgelopen week Mickey Mouse kerstballen kopen bij de Primark. Het zorgt voor een glimlach op mijn gezicht.

Manuela Verbeterplan

Ik heb het ook met mijn voeten in de zee. Er zijn maar weinig plekken op de wereld waar ik me zo rustig voel als op het strand bij de branding. En of dat nou in Spanje is of hier aan de Nederlandse kust dat maakt eigenlijk niet zo heel veel uit. Het gaat om het gevoel van het zand tussen mijn tenen en het ruisen van de zee dat mijn rust geeft. Nog even en dan is het 2020. Iedereen heeft weer goede voornemens. Ik ben daar niet zo van. Ik heb een groter plan dan goede voornemens.

Ik ben op mijn 39e verjaardag begonnen aan het Manuela verbeter plan. Voor mijzelf. Ik ben gaan sporten, daardoor voel ik me beter. Ik ben aan mezelf gaan werken, Hallo Schematherapie en dat zorgt voor meer stabiliteit. En in 2020 gaan ik zorgen voor mijn blije kind in mijzelf. hallo Disney, ik kom er weer aan.