De eyecatchers

Ken jij de Puma Suede? De Puma Ignite? Of de Puma Platform? Stuk voor stuk sneakers die het katachtige logo van het Duitse merk eer aan doen. Of nog veel meer. De modieuze schoenen bewijzen dat Puma onovertroffen en tijdloze sneakers kan uitbrengen.

De drie uitblinkers

Eigenlijk is het Puma Suede-model de meest klassieke schoen van de getalenteerde Duitse ontwerpers. Hij is zo simpel, zo doeltreffend en zo alle tijds hip tegelijk. Uiteraard is suède het materiaal dat het bovenwerk bepaalt. Een tikkeltje retro dus. En een beetje eigenwijs ook. De vetersluiting van het model levert een heerlijke pasvorm op en juist dat is een van de meest geroemde onderdelen van de Puma Suède.  

Waarom hij zo betrouwbaar en duurzaam is? De rubberen zool valt niet op slijtplekken te bespeuren en de vorm blijft indrukwekkend lang intact. Aangezien de schoen een klassieke status heeft, is het geen verassing dat er uitgebreide variatie in kleuren beschikbaar is. Onze voorkeur? Klassiek zwart, met de witte katachtige streep op beide zijkanten. Op de lip is het co-branded label van het merk nog een nadrukkelijk opgenomen. De schoen is een ware revolutie, een alltime revolutie welteverstaan.

puma

Puma Ignite

Een schoen van een geheel andere categorie is de Puma Ignite. Speels, verassend, uitdagend en nooit saai. Aan deze schoen kun je echt verslaafd raken. Althans, dat vinden wij. De Ignite vindt duidelijk haar oorsprong in de basketbalwereld, gezien de hoge uitvoering voor het standaardmodel. En enkelranden, de zool, de robuuste constructie en een gebreid bovenwerk vertellen het verhaal van kracht en souplesse tegelijk. Misschien is dat wel het best kept secret van dit model.  

Het mooie aan de Ignite is bovenal de veelzijdigheid. Ingegeven door de vele, opvallende kleurencombinaties die op de markt zijn en de mogelijkheid om de schoen te combineren met heel veel uiteenlopende outfits. Je bent op deze schoenen altijd hip, altijd aanwezig en altijd zelfverzekerd. In een notendop kun je stellen dat de schoen een stijlvolle look met zich meebrengt en ook nog eens een sportieve laag toevoegt aan jouw verschijning. Bijna onwaarschijnlijk.

Stoer en stijlvol

De Puma Platform dan. Een schoen die stijlvol en stoer als natuurlijk in elkaar vervlecht. Deze damesschoen kent een bijzondere hoge, rechte en rubberenzool. Het bovenwerk is verkrijgbaar is verschillende materialen: leer, suède of mesh. Dit is afhankelijk van de kleurstelling. De leukste uitgaven in deze serie? Kijk eens naar die hagelwitte schoen, met gouden Puma-afwerking en de zool in een huidachtige kleur.

Dit is een schoen die echt voor het vuur gaat voor de drager. Geeft overal thuis, of het nou informeel, formeel of uitbundige extase is. De Puma Vikky platform heeft trouwens een hele fijne pasvorm.

Wil jij nog meer lezen over shoppen kan dan naar deze blog.