Momenteel hoor ik iedereen om mij heen weer een vakantie voor de zomer boeken. We staan allemaal weer te popelen om te genieten van het heerlijke weer, onze voeten in het zand en een lekker drankje in onze handen terwijl we door onze zonnebril naar de zee kijken. Er zijn natuurlijk verschillende manieren van op vakantie gaan, lees daar vandaag hier meer over.

Met de caravan op vakantie

Als je op vakantie gaat met een caravan heb je hier meerdere dingen voor nodig, namelijk een auto en een geschikt rijbewijs, een trekhaak en een caravan.  Als je nog geen trekhaak hebt kun je kiezen uit meerdere trekhaken voor onder de auto: een vaste trekhaak, een afneembare trekhaak en een wegklapbare trekhaak. Bij Rameder kun je precies zien welke het beste bij jou auto en budget past.

Een vaste trekhaak

Een vaste trekhaak is een trekhaak die na montage niet meer eraf gehaald hoeft te worden en die dus altijd beschikbaar is voor gebruik. Dit is vooral handig als je veel gebruik maakt van een trekhaak voor bijvoorbeeld het gebruik van een aanhangwagen of een boottrailer. Ook is dit het voordeligst.

Een afneembare trekhaak

Veel mensen vinden een trekhaak geen mooi gezicht om standaard achter hun auto te hebben. Indien dit het geval is, of voor andere redenen, is het mogelijk om voor een afneembare trekhaak te gaan. Deze trekhaak kan je er opzetten indien je het nodig hebt en haalt het eraf wanneer je ermee klaar bent, ideaal dus!

Een wegklapbare trekhaak

Bij een wegklapbare trekhaak heb je eigenlijk hetzelfde idee als bij de afneembare trekhaak, je ziet hem namelijk niet als je het niet nodig hebt omdat je het onder de auto wegdraait.

Op vakantie in een Kant en klare tent!

Ideaal als je bijvoorbeeld met kleine kinderen gaat, je rijdt naar de bestemming en je hoeft dus niet je tentje uit te pakken en op te zetten en staan klungelen met de stokken van de tent, nee alles staat er al. Je hoeft alleen je spullen uit je auto, zo de tent in te schuiven. Je hebt vaak de keuze uit verschillende grote qua kant en klare tenten. Maar wat neem je nou mee? Ik kwam online een goede tip tegen, namelijk  inpaklijst.nl, hierop kan je details van de reis invullen (hoe je reist, hoe lang, temperatuur, soort vakantie, activiteiten, leeftijd etc) en dan krijg je een lijst met allerlei dingen die je kunt afvinken en mee kunt nemen, handig toch?

Met het vliegtuig op vakantie in een hotel

Als je niet van kamperen houdt kan je natuurlijk altijd op vakantie naar het buitenland met het vliegtuig. Als eerste kies je een bestemming waar je graag heen gaat en de datum, daarna ga je op verschillende sites zoeken naar hotels. Ook zul je zien dat op verschillende sites hetzelfde hotel staat maar dat het voor hetzelfde aantal dagen een andere prijs heeft (let op: dit kan ook aan de vluchten liggen).  Een andere tip is om altijd te kijken naar het rapportcijfer wat het hotel krijgt van de klanten, in deze reacties kan je precies zien waar de voorgangers die al daar geweest zijn tegenaan liepen en kan jij beslissen of dit storend is voor jou. Als je een hotel gevonden hebt met bijpassende vlucht, dan kan je op de site boeken en betalen en voor je het weet vlieg jij binnenkort naar de bestemming naar keuze!

Waar ga jij heen deze zomer? Weet jij het nog niet en heb je nog tips nodig? Kijk dan even tussen onze travel blogs, hier kun je vast inspiratie opdoen!