Het is inmiddels alweer ruim drie jaar geleden dat ik de liefde achterna ging en het ‘pittoreske’ Brielle, inruilde voor de grote stad. Nu moet ik toegeven dat dit aan het begin niet makkelijk was. Het zat niet altijd mee qua banen en hoe je het ook went of keert; samenwonen kost nou eenmaal een hoop geld. Geld wat er niet altijd was. Nu staan we er een stuk beter voor en is het tijd om ons paleisje eens flink op te knappen.

Voor ik hier kwam wonen, heeft mijn vriend hier 11 jaar in zijn eentje gewoond. Laat ik vooropstellen dat het huis gelijk als mijn thuis voelde, maar doordat alles al ingericht was bleef het toch nog een beetje het huis van mijn vriend. Nu mijn vriend een hele goede baan heeft en ik een leuke (en langdurige) opdracht heb, is het tijd om van ons huis echt ons thuis te maken.

Wat hebben we al gedaan?

Toen ik hier voor het eerst binnenkwam, moet ik zeggen dat ik wel even van de muren schrok. Ze waren namelijk ontzettend paars. Geen aubergine kleur, maar echt in en in paars. Geen kleur die je bij een man verwacht, maar wel een kleur waar ik naar verloop van tijd van begon te houden. De muren verven stond dan ook niet super hoog op ons prioriteiten lijstje. Toch was dit wel een van de eerste dingen wat we hebben aangepakt en zodoende werd de paarse kleur vervangen door antraciet.

paars

Ook de bank was inmiddels wel aan vervanging toe. Hij zat nog prima, maar het hebben van twee katten is niet echt bevorderlijk voor de levensduur van een bank. Ook dit stond niet heel hoog op ons prioriteiten lijstje, totdat mijn beste vriendin haar bank verkocht en mijn moeder mij daar op wees. Moeders en Facebook, een perfecte combinatie! Een mooie grijze hoekbank waar we nog heel wat jaartjes plezier van kunnen hebben en dan ook nog voor weinig geld.

Mijn inschattingsvermogen is niet altijd even goed. Zo bleek deze bank een stuk groter te zijn (of onze woonkamer een stuk kleiner) waardoor we even heel creatief met onze ruimte moesten worden. Dit hield in dat we het bureau hebben weggedaan en dit was eigenlijk ook gelijk het startsein om de woonkamer dan ook maar goed aan te pakken. Inmiddels hebben we de lamellen vervangen voor rolgordijnen en zijn ook onze salontafel, de lamp en het tv meubel ingeruild.

Thuis: wat gaan we nog doen?

Helaas hebben we gemerkt dat hoe graag je ook iets wil doen, het niet altijd in een keer lukt. Net toen we lekker in een flow zaten, werd ik ziek en moesten we onze plannen even in de ijskast zetten. Dit heeft bijna drie weken geduurd en ook mijn vriend moest er op een gegeven moment aan geloven. Gelukkig zijn we nu allebei weer redelijk beter en kunnen we er weer met volle kracht tegenaan.

In de komende weken gaan we in ieder geval de muren afmaken, schuren en witten. Nog genoeg te doen dus!
Op de korte termijn hebben we ook nog heel wat op ons lijstje staan. Nieuw laminaat staat met stip op een. We hebben ons oog op lichtgrijs laminaat laten vallen en gelukkig heb ik een hele handige zwager die het voor ons wil leggen. Ook een nieuwe koelkast staat heel hoog. Momenteel hebben we een kleine koelkast met een klein vriesvakje en dat is qua boodschappen doen niet zo praktisch. We willen graag wat meer op boodschappen besparen en dat gaat niet lukken als je elke dag boodschappen moet doen. Daarnaast willen we ook wat kleurrijke accessoires toevoegen, welke kleur weten we nog niet echt. Dus daar kunnen we nog over brainstormen!

Wat staat er op de planning voor de toekomst?

Alhoewel we al ontzettend veel hebben aangepakt in huis, zijn er natuurlijk nog wel een hoop dromen. Zo willen we nog heel graag een extra kast in de slaapkamer om al onze schoenen kwijt te kunnen, hopen we mijn vader te strikken om een inbouwkast te maken en op lange termijn willen we ook de keuken en badkamer aanpakken. Zo kunnen we er in ieder geval weer een paar jaar tegenaan!

Lijkt het jullie leuk als ik het eindresultaat laat zien? En welke kleur zouden jullie met grijs combineren?