Helemaal hot en happening: groen in je interieur. Van bloemen tot planten en alles er tussenin. Vroeger moest ik er maar weinig van hebben, maar sinds dat ik daadwerkelijk op mijzelf woon betrap ik mij er steeds vaker op dat er steeds meer groene plantjes bij mij in huis zijn bijgekomen. Het is inmiddels zelfs zo erg dat ik er af en toe erg mijn best voor moet doen om niet altijd weer een nieuw plantje mee naar huis te nemen wanneer ik er weer eentje in de winkel tegenkom. Want: ze zijn zooo leuk! En zeker een must-have voor in iedere woon- of slaapkamer.

Het ideale plantje: de cactus

Groen, prikkelig, low maintenance, vaak low budget en dan ook nog eens in diverse soorten en maten verkrijgbaar. Wat hou ik van de cactus! In mijn huis zijn er dan ook een hoop van deze bad boys te vinden. Op de plank boven het aanrecht in de keuken, naast de boeken in de boekenkast, aan de muur boven mijn bank en zelfs op de salontafel staat een grote groene cactusplant. Het is dan misschien ook wel een klein beetje een verslaving. Vooral de mini variant vind ik erg leuk om in huis te hebben! Een paar verschillende soorten cactussen op een rij, of juist in combinatie met een paar lieve vetplantjes. Het allerleukste is natuurlijk om ze allemaal zelf in de winkel helemaal bij elkaar uit te zoeken. De perfecte opvulling voor iedere wat kaler uitziende plek in huis én een plant die gelukkig eens niet binnen twee tellen dood gaat wanneer je hem (per ongeluk) even vergeet of uit het oog bent verloren (guilty!).

Vetplantjes

Ik zei het al: ook vetplantjes zijn in grote getallen binnen mijn Scandinavische interieur te vinden! Net zo low maintenance als de cactus, maar dan nèt een tikje minder prikkelbaar én ietsje meer kind- en huisdier vriendelijk. Ook de vetplant is in diverse soorten en maten in de winkel te vinden. Zo heeft Ikea bijvoorbeeld vetplantjes inclusief een super leuke tweekleurige pot (in de kleuren grijs of roze) en vallen er ook bij Hema de laatste tijd diverse zowel kleine als grotere vetplantjes en cactussen te scoren. Net als de cactus vergt een vetplant weinig water en heeft deze ook vaak vele malen minder behoefte aan daglicht. Het ideale plantje voor op die net iets minder belichtte plek ver van het raam dus!

Orchidee

Naast dat ik van al deze groene meestal wat kleinere plantjes hou ben ik ook gek op af en toe een beetje extra kleur in mijn interieur. Een mooie bos bloemen is hier dan ook meestal de perfecte oplossing voor (en het perfecte fleurige cadeau om jezelf zo af en toe eens lekker mee te verwennen). Toch heeft vooral de orchidee op dit gebied mijn inmiddels fervent groen liefhebbende hartje gestolen. Het is zelfs zo erg dat ik ook deze plant al verschillende keren in diverse soorten en maten in huis heb gehaald! Roze, paars, wit… Ook de orchidee gaat een behoorlijk lange tijd mee (mits je hem natuurlijk goed verzorgt!) en zorgt dan dus ook voor extra lange aanwezigheid van kleur binnen de huiskamer.

Draadmand

Natuurlijk maakt een trendy of vrolijke plantenpot pas echt het groene ‘ideaal’ plaatje compleet. Varieer met diverse soorten en maten, ga voor een stoffen of papieren zak of draadmand als alternatief of zet ze in een mooie stolp of andere glazen behuizing. Het gaat hier tenminste om een echte toevoeging aan je interieur en ook deze zijn vaak low budget (zoals bij bijvoorbeeld de Action) te verkrijgen.

Wat voor groen heb jij in huis?