Ik hou van appjes op mijn telefoon. Social media appjes, shopping appjes, spelletjes en mijn zogenaamde ik ben sportief appjes. Allemaal appjes die handig zijn maar waar je jezelf ook vreselijk mee voor de gek kan houden. Want als zo’n sportief appje vraagt hoeveel kilo weeg je nu dan vul ik graag een aantal kilo minder in dan er daadwerkelijk op de weegschaal staan. Ik hou ze graag voor de gek.

Maar wie hou ik dan eigenlijk echt voor de gek. Al een paar jaar is mijn streven om onder de zeventig kilo uit te komen. Het is me een keer gelukt maar dat kwam door veel stress en die kilo’s zie je heel snel weer terug. Dus schommel ik al weer twee jaar tussen de vierenzeventig en zesenzeventig kilo. Bloedirritant vind ik dat.

Ik wil slanker zijn

Ik ga als eerste afvallen omdat ik gewoon slanker wil zijn. Maar zodra mijn gewicht boven die vijfenzeventig kilo grens komt krijg ik ook meer klachten. Ik krijg last van mijn heup, daardoor gaat mijn been zeer doen, ga ik gek lopen en krijg ik nog meer klachten. Het is een soort cirkel waar ik letterlijk pijn van krijg.

Dus we gaan er maar weer eens wat aan doen. Sporten zit al in het schema. 2 keer per week met de dames een rondje van ongeveer 5 kilometer. Dus wat is dan de boosdoener. Het is zo cliché dat het bijna grappig is. Chocolade en Cola. Mijn twee vriendjes als ik me slecht voel. Heb ik pijn, voel ik me eenzaam, is er ellende, ben ik ongelukkig. Dan zijn daar Coca Cola en Tony Chocolonely. Er zit al lonely in zijn naam dus bied hij het beste troost op eenzame dagen.

Ik wil sterker zijn

Maar ik ga dit jaar sterk zijn, al zei ik dat de laatste drie jaar ook. Ik ga ze vaarwel zeggen. Toedeloe Adieu, het was leuk je gekend te hebben. Ik ga nu sterk zijn. Ik wil ooit 5 Km lopen in een snellere tijd dan nu en daar is het verlies van kilo’s een belangrijk onderdeel van. En bovendien wil ik geen extra pijn boven op mijn fibromyalgiepijn omdat ik gewoon te veel snoep.

Ik ga stoppen met mezelf voor de gek te houden en ga kritisch kijken naar mijn voedingspatroon. En naast het hardlopen kijken wat ik nog meer leuk vind. Stiekem heb ik er eigenlijk best wel zin in. Wie doet er met me mee ?