Ik heb inmiddels de video over de Whipple operatie online, hierin vertellen, mijn man Esli, en ik over hoe het allemaal gegaan is maar over de emoties die erbij komen kijken zeg ik eigenlijk vrij weinig… daar wilde ik dus vandaag meer over kwijt. Lees hier wat een whipple operatie inhoud.

Ik heb “soort van” afscheid genomen van mijn vrienden, familie en mijn man en kind voor de Whipple operatie

Het is heel emotioneel op het moment dat je niet zeker weet of jouw lijf die whipple operatie wel aankan.. Zeker na 36 ziekenhuis opnames en 30 alvleesklier ontstekingen, ontelbare operaties en behandelingen in 5 jaar tijd. Ondanks het heel kortdag was (ik hoorde 6 dagen van te voren de datum) heb ik heb daarom ,soort van, afscheid genomen van een aantal mijn goede vrienden in de hoop dat ik ze weer terug zou zien. Ik heb het niet met woorden gezegd, maar gewoon nog even met een paar vrienden afgesproken en ze op het eind een hele dikke knuffel gegeven. Ik denk dat sommige de angst wel in mijn ogen zagen. Maar ook van onze gezinnen, en wat het allermoeilijkste was, mijn ouders, Esli en vooral Zayne.. die kleine jongen die geen flauw idee heeft wat er allemaal met zijn mama gebeurd terwijl hij een paar dagen bij opa en oma Juliana mag logeren. Ik heb een filmpje opgenomen voor als ik het niet zou overleven, een filmpje voor Zayne waarin ik hem vertel hoeveel ik van hem hou, hoeveel hij wel niet voor mij betekend. Het moeilijkste wat ik ooit in mijn hele leven gedaan heb, en ik dacht dat je eigen begrafenis regelen heftig was..  Ik heb deze video ook verder nooit aan iemand laten zien, ik kan je wel vertellen dat ik het niet droog hield, en daarna volledig ingestort ben.

Ik dacht er regelmatig aan hoe het was voor Esli en Zayne om geen vrouw en moeder meer te hebben..

Het afgelopen jaar ging het steeds slechter met me, de ene ontsteking na de andere, elke dag zo extreem veel pijn.. Ik wist, zonder iemand die er wat over gezegd heeft, dat mijn lijf dit niet heel lang meer vol ging houden op deze manier. Ik heb letterlijk gesmeekt voor de Whipple operatie omdat dit mijn allerlaatste redmiddel was om mijn leven te redden, iets waar de artsen het volledig mee eens waren. Ik dacht regelmatig aan hoe het zou zijn voor Zayne om geen moeder meer te hebben en hoe het voor Esli zou zijn als hij geen vrouw meer had.. Iets wat ik nooit ter nimmer wil meemaken. Maar je bent zo dichtbij dat je het bijna kan aanraken.. en op de hele zware momenten denk je wel eens “het is goed geweest zo, ik heb gestreden.”
Dat zijn hele heftige woorden..  Ik weet het..
Ik meende ze op zulke momenten ook want ondanks dat ik best veel deel, jullie hebben mij nooit op mijn slechts gezien.. iets wat ik toch minder snel deel omdat ik me daar zo enorm kwetsbaar voel, maar dit ook enorm schokkende beelden zullen zijn.

Dankbaar

Ik ben dankbaar voor mijn ouders, Esli zijn ouders, mijn broertje en zijn vriendin Diena, die elke dag om de beurt naast mijn bed zaten.. of ik mijn ogen kon open houden, dat maakte niet uit. Ze waren bij me, stil, en lieten me weten dat ik niet alleen was.. Toevallig zei ik gister nog tegen mijn schoonzusje Diena, sinds ik ziek ben geworden is er een ding wat voor mij nog echt belangrijk is, en dat is familie en vrienden die ik als familie zie, en daar hecht ik onwijs veel waarde aan. Ook ben ik de artsen die mij geholpen hebben, begeleid onder Professor van Eijck, heel erg dankbaar, wat een gouden handen hebben jullie, eveneens als de verpleegkundigen van 8noord, echt wat een schatten zijn dat!
Daarnaast wil ik nog een ding delen, iets wat onwijs speciaal was voor mij, dat was namelijk dat er onwijs veel mensen aan mij gedacht hebben de dag van de operatie, en iedereen een kaarsje voor me brandde, een zee van lichtjes, dit was zo bijzonder. Bedankt aan iedereen die aan mij gedacht heeft, kaarsjes gebrand heeft en voor mij heeft gebeden.
EN NU.. gaan we de toekomst tegemoet, en wat er dan op ons pad komt? Dat zien we dan wel weer, de operatie is geweest, die is overleefd, en voor nu, is het een kwestie van zoveel mogelijk genieten van de zomer en mooie herinneringen maken.