Dat was alweer de laatste aflevering van je favoriete serie. En nu moet je weer op zoek naar een nieuwe, wat gaat het dit keer worden?

Ik vind het heerlijk om een dag te Netflixen, veel afleveringen van een serie of een paar leuke films. Maar daarnaast kijk ik ook graag documentaires. Op Netflix staan een heleboel interessante, voor iedereen staat er wel iets tussen! Ik zal vertellen over een paar die ik recent heb gekeken.

Tony Robbins: I Am Not Your Guru

Voor de lezers die een beetje geïnteresseerd zijn in persoonlijke ontwikkeling is de naam Tony Robbins vast wel bekend. Voor degenen die hem nog niet kennen. Tony is één bonk testosteron! Een grote gespierde man, vierkante kaak en een hele lage stem. Met deze verschijning weet hij talloze mensen te inspireren om de beste versie van zichzelf te worden. In de documentaire volgen we hem tijdens zijn jaarlijkse evenement ‘Date With Destiny’. Mensen van over de hele wereld komen naar deze 6 daagse bijeenkomst in Florida. Tijdens deze dagen pakken ze hun problemen aan en besluiten ze een nieuwe start te maken in hun leven. Veel mensen kampen met zware problemen waardoor ze niet het leven kunnen leven wat ze willen. Problemen die veel ter sprake komen zijn bijvoorbeeld een slechte band met vader, lichamelijk en psychisch misbruik en zelfs zelfmoordgedachtes. We zien hoe Tony een aantal van deze ‘gevallen’ aanpakt. Zijn manier van praten kan voor sommigen schokkend overkomen, hij is nogal direct. Maar uiteindelijk zorgt dit er wel voor dat de persoon een manier vindt om weer verder te kunnen. Kijk en vorm zelf je mening!

Avicii: True Stories

Jullie kunnen je vast nog wel herinneren toen begin dit jaar het overlijden van DJ Avicii bekend werd gemaakt. Vermoedelijk was het zelfmoord. In deze documentaire volgen we zijn carrière, van het begin tot bijna het einde. Hierdoor krijgen we een beeld wat zijn leven inhield. Niks geen pracht en praal, maar wel extreme stress. Met de jaren werd dit heftiger. Hij ontwikkelde gezondheidsproblemen maar gunde zichzelf geen rust. Hij voelde constant de druk van de buitenwereld en zijn manager om te presteren. Deze documentaire heeft indruk op mij gemaakt, ik begrijp nu heel goed dat zo’n leven niet vol te houden is. Ik hoop dat hij nu zijn rust heeft gevonden.

Take Your Pills

Laatst zag ik op het nieuws dat een vrouw elke ochtend bij haar ontbijt een lage dosis LSD inneemt. Zo kan zij energiek en alert de dag doorkomen. Ik dacht bij mezelf, het moet niet gekker worden! Maar dat kan het dus wel. In deze documentaire zien we hoe studenten in de VS dagelijks pillen gebruiken om beter te kunnen presteren. Deze pillen zijn niet zo onschuldig. Ze worden gegeven voor ADHD, maar de basis van dit medicijn is amfetamine. De druk om goed te presteren ligt bij deze jongeren zo hoog, dat ze daar heel graag pillen voor nemen. Ook al weten ze dat het in feite drugs zijn. Aan de andere kant kan ik het ook wel begrijpen. Als ik een pil zou kunnen innemen waardoor mijn vermoeidheid verdwijnt en ik vol met energie zit dan is dat heel verleidelijk. De kwestie gaat nog dieper maar dat mag je zelf gaan bekijken anders vertel ik alles al. 

Nog meer aanraders

  • Voor sushi liefhebbers – Jiro Dreams of Sushi
  • Over minimalistisch leven – Minimalism
  • Een zoektocht naar geluk – Expedition Happiness
  • Hoe ongezond is onze voeding? – What The Health
  • Over een jonge vrouw met ME – Unrest
  • Lady Gaga over haar leven met fibromyalgie – Gaga: Five Foot Two