Instituut voor slaapgeneeskunde. Ja, ik ben er geweest. Veel mensen hebben last met in slaap vallen of slapen heel onrustig, door bijvoorbeeld: ‘Slaapapneu’. Ik ben door de huisarts doorverwezen naar dit instituut, omdat ik extreem veel slaap en overdag erg vermoeid ben.

In dit instituut is een samenwerkingsverband tussen diverse specialisten, zoals: een longarts, neuroloog, KNO-arts en kaakchirurg. Zij zorgen voor de diagnose en de juiste nabehandeling.

In april heb ik mijn eerste afspraak gehad, het zogenoemde Intakegesprek. Voordat ik op mijn intake geweest was, moest ik een vragenlijst invullen. Deze bespreek je dan vervolgens tijdens het intakegesprek.

Uit mijn intake is gebleken, dat zij mijn longen, mijn hart, en mijn slaap willen gaan onderzoeken. Op 16 april heb ik alles laten onderzoeken. Ik heb ook een nacht in het instituut geslapen, voorzien van allemaal draden en plakkers op mijn lichaam, teneindemijn slaap te registreren. Geloof mij, knapper maken die draden je niet. Maar, zo gezegd, zo gedaan. De dag erop, dus 17 april 09.00 uur, stond ik weer buiten.

Nu is het afwachten begonnen. Hè, hè, dan is het eindelijk 9 juni 2015! Op deze langverwachte dag mocht ik terugkomen om mijn slaapregistratie, long- en hartonderzoeken te bespreken. Uitslag? Niets! Goede longen, goed hart, maar in mijn slaapregistratie waren wel wat op- en aanmerkingen Maar die waren te verklaren door mijn medicatie. Niets schokkends dus! Jij zult denken: Gelukkig toch? Fijn, helemaal gezond! Wat wil je nog meer? Maar, wat kan het dan in vredesnaam wel zijn?

Mijn extreem slaapgedrag is niet het probleem, maar het is wel behoorlijk lastig. Er blijft zo weinig tijd over, zegt de dokter. Zeker als je daarbij o.a. gewoon werkt, sport, een hond hebt en een sociaal leven onderhoudt.“Hoe ouder jij zult worden, hoe minder slaap jij nodig zult hebben”. “Laten wij dat dan maar hopen”, waren mijn gedachten bij deze uitspraak van de arts.

Wel kunnen wij dan nu dit hoofdstuk afsluiten en naar het volgende gaan. Wie weet kom ik er ooit nog eens achter waar mijn depressieve vermoeidheidsklachten vandaan komen..

xoxo Din

Sleep just isn’t sleep anymore, it’s an escape

justlivekevindin