In een reeks blogs voor JustLiveBlog.nl vertelt Sholaiska over haar opname en ervaringen op de Intensive Care. Nieuwsgierig naar de voorafgaande delen? Je kunt ze hier teruglezen. 

Nadat de arts van de huisartsenpost contact heeft opgenomen met iemand van de spoedeisende hulp werd het zwart voor mijn ogen en had ik weer een helder moment toen ik mocht overstappen naar een SEH bed ik moest mijn kruik afleveren terwijl ik het zo koud had. Maar mijn dienstdoende broeder vertelde je bent heel erg ziek meissie we moeten er voor zorgen dat je temperatuur daalt en daar helpt de kruik niet mee. Ik werd aan zoveel zakken vocht gezet en antibiotica kuren.

Gek genoeg zagen mijn wonden er goed uit. Geen gekke dingen te zien zag er mooi en schoon uit. Na 10 minuten werd ik met bed en al opgehaald om foto’s te laten maken van mijn hart en longen blijkbaar hadden ze iets vermoedend gehoord of gezien aan de hand van de bloed uitslagen waar ik nog niet op de hoogte van was. Ik stapte het bed uit met hulp van de mensen van radiologie. Ik kan maar een paar seconde zelfstandig staan en dan zak ik in.

intensive care opname

Ik word naar mijn bed weer gesleept en terug gebracht naar mijn kamertje. De chirurg besloot mij op te nemen om toch ook veder te kijken of de koorts echt de oorzaak is van de 2 open wonden die ik had. Mijn bloed waardes zagen er goed uit op een hele hoge ontsteking waarde na, de uitslagen van de foto’s waren niet 100% te diagnosticeren het was 1 foto en de foto zag er wazig uit omdat ik inzakte dus op de afdeling zouden ze mij inplannen voor een foto.

Eenmaal toen de verpleegster mij kwam ophalen om mee te gaan naar de afdeling was het na midden nacht. Ik lag op de 3e etage niet mijn favoriete afdeling om te liggen als jullie daar meer over willen weten laat het maar achter in de reacties. Ik werd geherinstalleerd in hun bed, mijn vriend pakte mijn spullen uit in mijn kastje gaf mij een kus en stelde mij gerust dat ik in goede handen ben en me geen zorgen hoef te maken. Erna ben ik in slaap gevallen en werd ik wakker van een vrouwelijke stem en ik hoorde iets van ze heeft een temperatuur van 40.9 en ik hoorde een andere vrouwelijke stem zeggen piep de zaal arts op.

intensive care opname

Langzamerhand deed ik mijn ogen open en realiseerde ik mij dat ik in het ziekenhuis lag nog steeds aan een infuus met 8 zakken aan vocht met heel veel moeite bestelde ik iets om te eten als ontbijt 1 boterham met ei, 1 glas sinaasappelsap  en 1 glas water met tegenzin nam ik happen en slokken, na mijn laatste slok water vlak erna kwam mijn waarneembare interne arts aanlopen met mijn dienstdoende chirurg.

Goedemorgen mevr. Ramcharan lekker geslapen? Hoe voelt u zich vandaag? Ik legde uit dat ik me nog precies hetzelfde voel als in de afgelopen 24 uur alleen ik ben iets meer helderde van geest maar onwijs moe. Hoe ik heb geslapen geen idee de koorts nam de overhand zei ik. Hij wou mij onderzoeken maar voordat hij dat deed zei hij dat deze chirurg mee zou kijken wat betreft de 2 wonden. Mijn hart klonk goed , mijn longen ook maar er was wel iets van een lichte rare ruis.

Op chirurgisch gebied werd er gezegd om de wonden te her openen meer cellen eruit te halen of vocht wat erin zat. Ze beloofde mij dat ze me goed zou verdoven en toen ik dat hoorde vroeg ik gebeurd het gewoon hier op zaal? Ja antwoordde zij ik slikte twee keer en vroeg bent u serieus? Ja ik zorg dat je weinig zal voelen of wie weet helemaal niks voelt. Ik ga even de spullen pakken dan ben ik zo bij je terug. Ik heb net gegeten en binnen enkele minuten zit er weer een mes in beide benen.

LIKE FUCKING SERIOUS? Ik was verbaasd misschien reageerde ik te heftig doordat mijn temperatuur op standje Himalaya stond letterlijk. Ik kon nog snel een spraak opname maken naar mijn vriend om te vertellen wat er zo gaat gebeuren. Mijn broer die zich zorgde maakte om zijn zusje want ik liet zo weinig weten ik was uitgeput en stuurde ook hem mijn opname door zodat hij gewoon kon ademen en werken. Ik zag blijkbaar alles nog rooskleurig in niet wetende dat 24 uur erna ik op het randje van leven en dood balanceerde.

Benieuwd naar deel 3? Houd de site in de gaten.