De decembermaand staat voor ons qua gezelligheid met stip op 1. Mooi versierde kerstbomen, kerstdecoratie, kaarsjes en ook op gebied van verlichting mag het allemaal net wat meer zijn. Ook bij ons is de behoefte aan ‘december gezelligheid’ sterk aanwezig. Hoe- en of wij ons huis versieren lees je hier.

Kelly

Dit jaar vier ik kerst bij mijn ouders. Mijn vriend moet werken en het is ook zo ongezellig om met kerst alleen thuis te zitten.  Toen ik nog ’thuis’ woonde kwam rond 15 december de kerstboom te voorschijn, werd de kerstdecoratie van zolder gehaald en stond de kerstmuziek bijna altijd aan. Nu ik samenwoon met mijn vriend en twee katten, doe ik niks qua decoratie. Ik zet hooguit de kaarsjes wat vaker aan om toch wat extra licht en gezelligheid te creëren. Ons huisje (een kleine etagewoning) is ook zonder kerstversiering al druk en gezellig genoeg! Gelukkig is de kerstversiering bij mijn ouders volop aanwezig.

Stephanie

Dit einde van het jaar voelde ik mij erg ziek, ik had dan ook geen energie om de kerstversiering te voorschijn te halen. Maaaaaarrr… Dit liet mama Harmsen niet toe en schoot te hulp. Op een zaterdagmiddag is zij gezellig naar Zoetermeer gereden om de boom op te komen tuigen. Onze boom hebben wij 2 jaar geleden gekocht van geld wat wij van mijn oma Harmsen hebben gehad en dit is dit jaar extra speciaal omdat zij overleden is. De boom hangt vol met witte, zwarte en glazen ballen. 3 mooie wit,zwart, zilvere ballen die gekocht zijn op de kerstmarkt, houten ballen, veren vogels, engeltjes, sterretjes, ballen van oma Harmsen en een mooie mat zwarte piek. Daarnaast is het balkon versiert met lichtjes, en staan er rendieren kaarsen. De kerstsfeer zit er zeker in!

Lynn

Dit jaar is voor mij een mijlpaal! De eerste kerstboom, samen met mijn vriend gekocht en mooie kerstlampjes die door het hele huis hangen. Onze kerstboom is, net zoals ons huis, enorm klein, maar heeft wel mooie rode kerstballetjes erin (ook mini) die tevens als oorbellen fungeren. Om de kerstlampjes hangen glitter rendieren. Verder staan de kaarsjes vaak aan en is het dierenweitje versierd met lichtjes en een hert. Ons huis is, voor de omvang, erg versierd haha. En de poezen laten het (tot nu toe) met rust.

Rieneke

Al vanaf kleins af aan ben ik gek op alles wat maar met kerst te maken heeft en het begint bij mij dan ook meestal al behoorlijk vroeg weer te kriebelen om de boom daadwerkelijk weer op te tuigen. Nu ik ruim 2 jaar op mij zelf woon, dit alweer mijn tweede kerst in mijn huisje wordt en ik de regie helemaal zelf in handen heb kon ik dit jaar dan ook weer niet wachten om mijn mooie kunstboom weer opnieuw in elkaar te zetten en te versieren! Ik hou erg van all things pastelkleuren en dit zie je (naast mijn ‘gewone’ interieur) ook zeker in mijn kerstboom terugkomen. Ook heb ik naast de reguliere ballen een paar hart- en diamantvormige kersthangers van papier in mijn boom hangen. De meerderheid van mijn versiering mag dan wel van de Action en Ikea afkomstig zijn, ik ben er ieder jaar weer helemaal verliefd op! ?