Er zijn veel vrouwen die lenzen dragen en er zijn ook veel vrouwen die make-up dragen. Toch is dit geen ideale combinatie. Je kunt wel make-up aanbrengen als je lenzen draagt, maar dan moet je met een aantal dingen rekening houden. Het zou namelijk zonde zijn als je irritatie aan je ogen krijgt als gevolg van make-up die in je lenzen terecht is gekomen. In dit artikel lees je een paar praktische tips om er als lenzendrager voor de zorgen dat je make-up ‘on fleek’ zit!

Eerst lenzen, dan make-up

De beste volgorde is eerst je lenzen indoen en daarna je make-up aanbrengen. Zo voorkom je dat de make-up via je handen op de lenzen terechtkomt. Zorg er bij het indoen van de lenzen voor dat je handen goed schoon zijn. Ieder vuiltje of stofje kan namelijk in de lens terechtkomen en irritatie veroorzaken.

Geen lijntje in je waterrand

Beperk je oogmake-up tot de buitenkant van je oog. Zet dus geen lijntje met eyeliner of oogpotlood in de waterrand. Deze lijntjes verwateren snel en daardoor komt de kleurstof na een tijdje in je oog terecht. Als dit gebeurt, kunnen er vlekken op je lenzen komen en kun je niet meer prettig kijken.

Gebruik geen poeders

Als je poeder gebruikt, is de kans groot dat het in je oog terechtkomt. Bij elke veeg die je maakt met de borstel vliegen er deeltjes poeder de lucht in. Normaal knipper je dat er wel weer uit, maar met lenzen is dat lastiger.  Gebruik dus liever een oogschaduw op crème-basis voor je oogmake-up. Als je toch voor een poeder gaat, houd je ogen dan dicht tijdens het aanbrengen en veeg de restjes weg voordat je je ogen weer opent.

Gebruik oogmake-up op waterbasis

De meeste make-up loopt gedurende de dag uit. Als je make-up op oliebasis draagt, kan de olie na een tijdje in je ogen terechtkomen. Dit veroorzaakt mogelijk vlekken op je lens, waardoor je niet meer scherp ziet. Met producten zoals vloeibare eyeliner kan hetzelfde gebeuren. Gebruik daarom liever oogmake-up op waterbasis.

Lenzen uit, make-up eraf

Haal eerst je lenzen uit je ogen, voordat je je make-up verwijdert.  Hiermee voorkom je dat er reinigingsproducten op je lenzen terechtkomen. Als je het idee hebt dat er toch make-up op je lenzen is gekomen, maak ze dan extra goed schoon met lenzenvloeistof.