Het is herfst. Ik spring een gat in de lucht. Waar menig Nederlander vooral maar baalt dat het buiten alsmaar weer door blijft regenen en de zon spontaan pontificaal weg gebonjourd is, trotseer ik met een big smile samen met mijn hond de straten van mijn geliefde oude binnenstad.

Het is misschien dan ook wel mijn favoriete seizoen, herfst. Net geen steenkoude winter, maar ook geen continue sauna, waar je je bijna schuldig van voelt dat je net even bankhangend naar die Netflix serie kijkt en niet buiten of op het terras van het zonnetje geniet, zoals de overgrote meerderheid van het land.

Ik geniet van de frisse bries in mijn gezicht. Gelukkig houdt mijn hond ook van regen. De afgelopen weken van wel-niet-wel-niet zomer-herfst-zomer weer hebben er behoorlijk ingehakt. Eindelijk is mijn lichaam weer een beetje in balans. Helga van Leur is er niets bij. Wanneer het weer omslaat, kan je er zo goed als de klok op gelijkzetten dat ik weer een dagje laveloos op bed lig. Hopeloos, voel ik mij dan. Nazomeren is negen van de tien keer voor mij dan vooral ook geen pretje, met die één à twee dagen in de zon als uitzondering.

PSL

Ik ben op een onstuimige September dag geboren en voel mij hier als persoon ook het prettigst bij. Gek eigenlijk, als je er over nadenkt. De blaadjes vallen zachtjes aan van de bomen en ik geniet van alle pracht en praal die moeder natuur ons ook tijdens de herfst weer te bieden heeft. In Amerika is alles al bijna Halloween. Starbucks is terug met de befaamde Pumpkin Spice Latte, en ook ik heb mijn eigen theedoos recent weer goed aangevuld. Er is voor mij als introvert dan ook niets fijners dan lekker knus op de bank met een flinke mok thee en onder een dekentje naar mijn favoriete serie op televisie te staren. Ik ben ontzettend gehecht aan kaarsen in mijn leefomgeving en als ze dan ook nog eens lekker geuren is dit een dikke pré.

Sweater weather

Truien, truien en nog eens truien. Als er één ding zeker is, is dat het feit that I love sweater weather! Herfst betekent ook de tweejaarlijkse omwissel en grote opruimingsbeurt van mijn kledingkast en dus is het tijd voor de nieuwste wintermode. Ik kies vooral graag voor cozy fashion: makkelijk, warm maar vooral ook stylish. Een goed paar skinny jeans als basis met daarop een heerlijk zacht gebreide trui. In neutrale kleuren, maar soms ook bordeaux rood, groen of met streep. Mooie sieraden en stoere enkelboots maken dit geheel af. Het is misschien nog net een tikkeltje te vroeg voor mijn winterjas, maar ook deze hangt alvast als vertrouwd aan de kapstok.

Sjaals heb ik in meervoud. Die eerste Pumpkin Spice Latte van het jaar heb ik nog niet gehad. Misschien wordt het eindelijk eens tijd dat Starbucks ietsje dichter in de buurt komt. Misschien moet ik vaker naar Rotterdam? Ik doe een dansje in het midden van mijn woonkamer. Zachtjes (of nou ja, misschien soms toch eigenlijk best wel hard) tikt de regen tegen mijn raam. Hoe leuk de afgelopen paar maanden zomer ook waren (en geloof me, ik heb de meerderheid van juli en augustus genoten), omarm ik het nieuwe herfstseizoen als een oude vriend.

Tijd voor een nieuwe kleur lipstick, een paar goede (en vooral motiverende) boeken en een hoop quality time met mijn Netflix account. En dat ik dan weer een jaartje ouder word, dat is dan ook gelijk maar mooi meegenomen.