Het maakt niet uit of je vaak make-up draagt, of dat je net als ik een newbie bent. Make-up blunders hebben we allemaal weleens gemaakt. De een wat meer dan de ander. Lippenstift op je tand, een wit oor en een oranje gezicht (ja, echt!) of uitgelopen mascara.. Been there, done that! Herken jij je in een van de volgende make-up blunders?

1. Al het werk voor niets

Zo druk bezig geweest met je make-up dat je klotsende oksels hebt en er tandafdrukken op je tong staan.. En dan buiten tot de conclusie komen dat je wenkbrauwen niet meer op elkaar lijken, je door je highlighter op een gloeiworm lijkt en je foundation er in je spiegel toch een stuk minder oranje uitzag.

2. Trauma’s in het pashokje

Ken je dat? Je hebt een heel mooi (bij voorkeur wit) jurkje in je favo kleding winkel gevonden en komt na het passen tot de conclusie dat het mooie witte oranje jurkje nu oranje- en bruine accenten heeft. Door je rode hoofd weet vast niemand dat het van jou komt!

3. Winged eyeliner

Na UREN struggelen eindelijk op je ene oog een perfecte (of naja semi- perfecte) winged eyeliner hebben en het vervolgens met geen mogelijkheid bij je andere oog voor elkaar krijgen.

4. Een klassiekertje

Dit blijft een klassiekertje! Een gesprek hebben met je crush of een sollicitatiegesprek hebben en er na het gesprek achter komen dat je je tanden ook een laagje lippenstift hebt gegeven. Awkward!

5. Oranje

Vroeger had ik er een talent voor om oranje foundation op mijn spierwitte huid te smeren. Matcht niet echt! Ook nu ik wat meer m’n eigen kleur heb gevonden, maak ik nog steeds mooie missers. Bijvoorbeeld mijn gezicht van een ‘perfecte’ laag make-up voorzien, maar mijn nek en oren totaal vergeten.

6. Make-up vergeten

Ook dit komt bij mij heel veel voor! Ik ben er nog niet zo aan gewend dat ik structureel make-up draag, dus heb er nog wel eens een handje van om mijn make-up te vergeten. Vaak met als resultaat dat ik heerlijk in m’n ogen wrijf en mezelf tot een panda transformeer. Gelukkig heb ik er een gewoonte van gemaakt om nog even in de spiegel te kijken voor ik uit huis ga, daardoor heb ik mezelf al heel wat gênante momenten bespaard.

7. Houdbaarheidsdatum

Vorig jaar besloot ik op aandringen van Rieneke en Stephanie eens kritisch naar mijn make-up tasje te kijken. Helaas kwam ik vervolgens tot de ontdekking dat bijna al mijn make-up al vijf jaar oud was en hoognodig vervangen moest worden. Mijn tip? Gebruik gewoon wat vaker make-up. Kan het ook niet over de datum raken.

8. Epileren

Iets te fanatiek met je pincet aan de slag gaan, om vervolgens een klein streepje met haartjes over te houden. Gelijk de reden waarom ik mijn wenkbrauwen nu alleen nog maar door een professional laat doen.

9. Spinnenpoten

Iedere vrouw wil mooie, volle wimpers. Iets wat je natuurlijk grotendeels met mascara kunt bereiken. Hier ligt ook gelijk het grote gevaar, want door te veel lagen mascara aan te brengen kunnen je wimpers er uitzien als dikke spinnenpoten. Nou niet bepaald de zwoele look die je voor ogen had.

10. Kwasten schoonmaken

Veel mensen, waaronder ik (tot voor kort), hebben geen idee dat make-up kwasten ook schoongemaakt moeten worden. Als je dit niet doet blijf je constant viezigheid over je gezicht smeren. Na elk gebruik is misschien wat te ambitieus, maar een keer per week is een heel goed streven!

11. Watch out with the blush

Last but not least; kijk uit met je blush. Een gezonde tint op je wangen is natuurlijk ontzettend mooi, maar je moet er niet uit gaan zien als pipo de clown. Daar wordt niemand vrolijk van!

Wat zijn jouw grootste make-up blunders geweest?