Bijna iedereen heeft er wel een om zijn arm, de ene draagt er een  in een gouden kleur, de ander in een zilver of een rosé tint, maar allemaal dienen ze voor één ding: de tijd kunnen zien! Maar hoe zijn ze nou eigenlijk ontstaan en wat zijn dé topmerken binnen de horloge wereld?

Hoe zijn horloges ontstaan?

In de 15e eeuw ontstond de behoefte aan een nauwkeurig uurwerk om op zee te kunnen navigeren en net voor de  20e eeuw kwamen de eerste polshorloges in beeld. Voor deze tijd waren het vooral de zakhorloges en meestal zaten deze aan een ketting vast.  De duitse meneer Peter Heinlein uit Neurenburg heeft tussen 1504 en 1508 de eerste draagbare klok ontworpen met een veermechanisme, iets wat hem bijna 10 jaar kostte om te ontwikkelen. Zijn klokken werden gedragen aan een riem of om de nek met een ketting en kunnen dus gezien worden als de eerste horloges. Toen zagen ze er alleen nog heel anders uit, ze waren namelijk ovaal in plaats van rond en daarom werden ze dan ook Neurenbergse eieren genoemd, tevens lieten ze ook alleen het uur zien en nog niet de minuut.  Het polshorloge werd in eind 19e eeuw door Patek Phillipe ontworpen, een van de grote designmerken op horloge gebied van deze tijd.  Toen der tijd was een horloge nog echt een vrouwending maar in de 20e eeuw kwam Cartier, een andere grote naam, met een horloge met een leren bandje er aan.

 

Luxe horloge merken

Je hebt onwijs veel soorten horloge merken, maar er blijven er toch een aantal pareltjes tussen zitten. Merken zoals Patek Phillipe, Jeager – Lecoultre,Omega SA, Rolex, a Lange & Sohn, Breitling, Vacheron Constantin, Blancpain, Piaget SA en Chopard.  Het ene merk staat bekend om zijn klassieke uitstraling, zoals Patek Philippe, terwijl Jeager- Lecoultre kenmerkend is voor de gedetailleerde en gecompliceerde achtergronden op de wijzerplaat, zoals je hier kunt zien bij Chrono24. Omega is een heel populair merk onder de horloges kenners vanwege zijn duikerhorloges en omdat ze grotere klokken hebben in hun collectie.  Rolex kennen we allemaal van naam, en ik denk persoonlijk dan ook dat hier de meeste namaak horloges van gemaakt worden. Rolex is internationaal erkend tot een van de machtigste merken over de hele wereld. Zo heeft ieder van deze merken kenmerken die hun immens groot heeft gebracht.

 

Ben jij een echte kenner? En wil jij op de hoogte blijven van alle nieuwtjes of jouw nieuwe aanwinst delen met andere mensen? Er is een facebookgroep genaamd de “Horlogefreaks“. Wil jij meer lezen over fashion? Dat is zeker mogelijk! Klik dan hier, er staat namelijk sinds kort een hele gave blog online van Romy die aanwezig was bij de Couture Fashionshow van “By Mesh”.