Hey iedereen!

Graag zou ik mij eerst eventjes voor willen stellen. Mijn naam is Kiani.  Ik ben 21 jaar. Bijna negen maanden wonen mijn vriend Benny en ik nu samen bij mijn ouders in Willebroek, België, Provincie Antwerpen. Ik heb ook een hondje, dat Casy heet. Het is een Cavalier King Charles Spaniël. Verder heb ik jammer genoeg niet meer zoveel familie. Maar wat ik wel heb, is een schat van een grootmoeder, die alles voor me betekent!

Enkele dagen geleden sprak ik Stéphanie aan. Ik was nieuwsgierig geworden. Ik wilde weten welke ziektes zij nu precies had. Lang hoefde ik niet te wachten op een antwoord. Er ontstond een klein gesprekje, waarin zij mij vroeg wat ik nu precies mankeerde. En zo is de bal dus aan het rollen gegaan. Zij vroeg mij of ik het zou zien zitten om gastblogger te worden bij Justliveblog. Lang heb ik hier niet over na hoeven denken. Ik heb dit voorstel even besproken met mijn vriend en haar toen geantwoord, dat ik het zeker zag zitten! Dus, hier ben ik dan!

Beginnen jullie je al af te vragen wat het is dat ik heb? Wel ik heb ‘Fibromyalgie’. Een moeilijk woord voor eigenlijk ook wel een moeilijke ziekte! Dat was ook mijn eerste gedachte toen ik het woord voor de eerste keer hoorde: “FibroWAT” ? Eerst heb ik al even moeten oefenen om dat woord juist uit te spreken en te schrijven. Toen begon ik mij af te vragen wat dat woord nu precies inhield.

Fibromyalgie betekent letterlijk: pijn van spier- en bindweefsel. Het is een ziektetoestand die zich manifesteert in het bewegingsapparaat (spieren en pezen), en dat ook nog eens gekenmerkt wordt door chronische, verspreid voorkomende pijnen en spierstijfheid over het hele lichaam. Typisch aan de ziekte is ook de drukgevoeligheid op een aantal plekken op je lichaam, ook wel drukpunten of tenderpoints genoemd. Maar dat is niet alles, er komt nog veel meer bij kijken! Zoals: extreme vermoeidheid, futloosheid, hoofdpijn, slaapstoornissen, stijfheid, darmproblemen, angst, chronische stress, gevoeligheid voor warmte en kou, allergieën, depressiviteit, gezwollen handen en voeten, misselijkheid, gehoorproblemen, paniekaanvallen, haaruitval, weergevoeligheid, meer transpiratieafscheiding, benauwdheid op het hart, heesheid, gewichtstoename, etc.! Ik kan blijven doorgaan, maar dit zijn zo de dingen waar ik het meeste last van heb. De ene dag is het dit, de andere dag is het dat, soms alles samen, het wisselt iedere dag..

Hoe ga jij hier mee om?, vragen veel mensen mij. Eigenlijk vraag ik mij dit ook iedere dag af. Hoe ga ik, als meisje van 21, hier mee om? Eigenlijk kan ik hier nog niet echt een goed antwoord op geven. Ik ben alles nog een beetje aan het uitzoeken hoe ik alles zal moeten gaan aanpakken.

Momenteel kan ik rekenen op veel steun van mijn vriendje Benny. Verder vloeien er veel traantjes. Het is allemaal zo hard en soms ook moeilijk te begrijpen. Ik vraag mij iedere dag af: “Waarom ik? Wat heb ik toch gedaan dat ik dit verdien?” Maar stilletjes aan begin ik het allemaal een plaats te geven. Ik heb deze ziekte nu bijna 7 maanden. Begin juli ga ik terug naar de neuroloog en er zal dan op papier staan, dat ik de ziekte Fibromyalgie heb, hetgeen mij hopelijk dan wat meer rust zal gaan geven. Ik heb eerst een magnesiumkuur en een Vitaminen D-kuur moeten volgen. Je moet de klachten zes maanden hebben voor het effectief vastgesteld en op papier gezet kan worden. Over hoe ik er mee om ga en wat ik allemaal ga doen als het eindelijk op papier staat, laat ik jullie weten in 1 van de volgende blogs,. Momenteel weet ik dit zelf nog niet.

Wat velen onder jullie je misschien ook afvragen is hoe ik er achter gekomen ben dat ik Fibromyalgie heb. Wel, ik had buikgriep. Voelde mij verschrikkelijk ellendig, wat normaal is als je griep hebt. Maar een maand later voelde ik mij nog net zo. Dus ging ik maar eens naar de huisarts, bij wie ik nu vaste klant geworden ben. Er werden onderzoeken gedaan naar: diabetes, schildklier, klierkoorts, etc. maar dat was allemaal nog niets. Dus de zoektocht ging verder. Toen botsten wij op Fibromyalgie of CVS. Ik moest door naar de neuroloog, die een test heeft gedaan om de sterkte van mijn spieren te testen. Toen kon hij al voor 99% zeggen dat ik Fibromyalgie zou kunnen hebben. Ik moest dus wachten. Die kuren met magnesium en Vitamine D volgen en wachten tot ik 6 maanden non-stop de klachten had.

Zo, dit is mijn eerste blog. Spannend! Hopelijk vonden jullie het een beetje interessant? Als jullie voor mij vragen hebben, aarzel dan a.u.b. niet om ze te stellen. Ik zal ze met veel plezier beantwoorden!

Tot snel!

Kiani.

collage Kiani