“Kom op, nog 20 seconden, je kunt het!” Dit zijn de woorden van mijn trainer. Ik werp hem een vernietigde blik toe terwijl ik al spinnend op de fiets zit. Hij staat ernaast met zijn stopwatch en ik bedenk terwijl ik de zweetdruppels uit mijn gezicht blaas dat hij vast een reïncarnatie is van een oud-commando. Geen twijfel mogelijk.

Revalidatie

Al heel wat maandjes meld ik mij plichttrouw twee keer per week bij het revalidatiecentrum. Een langdurig ziektebed en een vervelende enkel waren hiervoor de aanleiding. Waar ik eerst dacht “Dit doe ik wel even” werd een “OMG waar ben ik aan begonnen?” Een frisse jongen werd aan mij gekoppeld als trainer en deze Niels heeft nooit een dag dat hij mij in mijn oor fluistert; “Doe maar lekker rustig aan meid.”

Doorzettingsvermogen

Hij sloopt me, drilt me en heeft No Mercy. En dat is goed, ik groei onder zijn regiem. Mijn conditie word beter en ik krijg zelfs een beetje plezier in zijn sessies. Dit alles doet hij vooral vol passie. Hij beseft dat hij als zachte heelmeester alleen maar stinkende wonden maakt en dat is goed. Natuurlijk heb ik hem dikwijls vervloekt en de meest donkere blikken toegeworpen maar ik doe het voor mijzelf en hij ook. 

Humor

Nu we wat verder in het proces zitten komt er ruimte voor smalltalks en wat humor. Hij is wel wat terughoudender geworden in zijn uitspraken toen hij doorkreeg dat ik blogs schrijf. Kijkt mij vaak wantrouwend aan bij een sarcastisch grapje en is soms bang te happen omdat hij vreest voor een eeuwige vastlegging op het internet. 

Geolied team

Mijn trainer is maar een onderdeel van het hele revalidatieproces. Ik breng wel de meest tijd met hem door. Onder toezicht van een revalidatiearts, fysiotherapeuten en een ergotherapeut (de “te zot of te bot mindset” moest eruit). Ik kreeg zelfs nog een psycholoog toegewezen. Dit was de eerste man die ik niet in een hoek kreeg maar die mij zette waar ik niet wilde. Chapeau hiervoor!

Vleugels

Niels, ik zou hem eigenlijk in deze blog Nick noemen. Maar eigenlijk verdient hij de credits. Door zijn motivaties op mij te projecteren. Zijn grappige opmerkingen die dan weer vleugels geven. Dan hou ik die laatste minuten op de fiets ook makkelijker vol. Niels, die met plezier zijn werk doet en gedreven is mensen hun leven weer zo leefbaar mogelijk in te richten zonder al te veel pijntjes en dat vind hij gewoon. Nou ik vind het niet gewoon maar gewoon heel bijzonder! Deze is voor het team maar speciaal voor jou! 

Hopelijk komt er dan nu ook een grote brede masseur waar ik al maanden om zeur….