Als je net bevallen bent van jouw kindje, dan spreek je nogal veel mensen. Niet alleen in het ziekenhuis, maar ook op kraambezoek of doodgewoon in de supermarkt. Sommige mensen hebben zelf kinderen, kleinkinderen of totaal geen kinderen. Er zitten nog wel eens mensen tussen die rare vagen stellen. Beter gezegd:  Zéér vreemde vragen stellen! Zo ben ik een paar vriendinnen afgegaan met de vraag: Wat hebben jullie nou aan vreemde opmerkingen gehoord? Ik kan je alvast vertellen dat ik behoorlijk gelachen heb. Maar ook gingen mijn wenkbrauwen wel eens omhoog!

 

 Nummer 1: Slaapt hij al door? ( 1 week na de geboorte..) 

Helaas nee, de baby slaapt nog niet door. De gemiddelde baby begint na 3 maanden een beetje door te slapen. Dit houdt in, dat de baby van de late voeding (dus rond 23.00 – 24.00 uur), tot de volgende ochtend (zo rond 06.00- 07.00 uur) slaapt. Echt doorslapen, begint pas vanaf ongeveer de 6e maand. Maar er zijn ook kinderen bij die er veel langer over doen dan die 6 maanden.

Nummer 2: Heb je genoeg melk?

Deze vraag kreeg ik van een nicht van mijn oma tijdens het etentje na de crematie van mijn net overleden oma. In ieder geval vind ik het al een vreemde vraag van iemand die ik voor het eerst zag, maar de timing kon niet slechter! En nee, ik geef flesvoeding..

 Nummer 3: Vloeide je erg?

Uhmmm… Tja wat geef je hier nou in vredesnaam voor een antwoord op?!

Ain’t none of your business? Al is het veel of weinig, dit wil je toch niet serieus weten van iemand?

Nummer 4:Is er iets mis met jouw baby omdat hij/zij zo klein is? (Bij een prematuur baby.)

Nee, er is niks mis met hem/haar, hij/zij is alleen te vroeg geboren!

Nummer 5:Is je baby 8 weken te vroeg geboren?

Aaahhh.. dan kun je wel extra genieten! Dat lijkt mij heerlijk…!

Dit is iets wat veel mensen niet begrijpen. Indien jouw baby eerder geboren wordt, zal hij/zij de eerste weken nog in het ziekenhuis liggen op de afdeling Neonatologie. Dit is een afdeling speciaal voor zieke of te vroeg geboren baby’s, ofterwijl de IC onder de baby afdelingen.

 Nummer 6: 2 Weken na de bevalling de vraag krijgen of je al seks hebt gehad..

Voor de leken onder jullie: na een vaginale bevalling mag je pas na 2 maanden weer voor het eerst vrijen. Daarvoor is het allemaal te kwetsbaar en vergeet niet dat de meeste moeders het niet eens zien zitten als ze tijdens de bevalling flink zijn uitgerekt.

Last but not least, nummer 7:Ga je mee naar de sauna? (Vraag van schoonmoeder, paar weken na de bevalling):

Ten eerste: Ik heb net een kind gebaard en ga ik niet naakt rondlopen.

Ten tweede: Hoe denkt ze dat mijn doos erbij hangt?!

Ten derde: Er loopt melk uit mijn tieten!!

Dit is wat de vriendin erop te zeggen had. (Ik vind het te grappig om niet met jullie te willen delen), Antwoord aan schoonmoeder:

Nou het lijkt me niet zo heel handig om in een kruidenbadje te gaan zitten met mijn hechtingen en ook niet heel lekker om in de sauna te gaan zitten met lekkende tieten..( Ik moest hier keihard om lachen!)

Ik hoop dat jullie deze vragen (maar dan ook nooit) aan iemand zullen gaan vragen.
Mocht jij nou ook iets geks meegemaakt hebben, dan horen wij dat graag!
 P.S.: Ik hoop zo dat jullie er net zo hard om hebben kunnen lachen als ik heb gedaan heb!

Liefs stephanie marble