Als kokos liefhebber ben ik natuurlijk fan van Bounty’s, vooral die met de pure chocolade. Op internet kwam ik een gezonde variant van de Bounty tegen en die wilde ik natuurlijk meteen zelf eens proberen. Hieronder het resultaat! Verschillende mensen hebben er al van gesmuld. Ze zijn erg eenvoudig om te maken.

Benodigdheden:

  • 4 handjes gemengde noten
  • 10 dadels
  • 4 eetlepels kokosolie
  • 140 gram kokosrasp
  • 2 eetlepels honing
  • 225 gram pure chocolade (minimaal 7% cacao)
  • bakvormpjes, bijvoorbeeld cupcake cupjes

bounty

Zo maak je ze:

Doe de noten in de blender en hak de dadels met een scherp mes in kleine stukjes. Doe dit samen in een kommetje. Voeg 2 eetlepels gesmolten kokosolie toe en meng het met een lepel, of met je hand zodat het mengsel goed plakkerig wordt. Verdeel het over de vormpjes en druk goed aan zodat het later een stevige bodem zal vormen.

Smelt weer 2 eetlepels kokosolie. Voeg deze samen met de kokosrasp en de honing. Zorg dat alles weer goed gemengd wordt. Verdeel dit over de vormpjes en druk weer een beetje aan.

Smelt tenslotte de chocolade au bain marie en verdeel het over de vormpjes. Zet de vormpjes ongeveer een uur in de vriezer.

Je kunt ze bewaren in de koelkast, dan blijven ze wel een week goed. Ook kunnen ze in de vriezer.

Enjoy!