Gooooood morning everyone, met deze woorden van de nieuwslezer op tv die net iets te vrolijk is voor dit tijdstip als je het mij vraagt, ontwaak is uit mijn slaap. Ik ben helemaal gebroken, wat een nacht was dit zeg. De gids had ons al gewaarschuwd dat we in de avond na 21:00 beter in het hotel konden blijven, wij dachten wat gek zeg het zal wel mee vallen allemaal. Nou we zijn er gelijk de eerste nacht wel achter in wat voor gezellige drukke straat wij ons hotel hebben.

Even een terugblik naar gister avond. We zijn gister avond nog even met de tram naar Pier 39 geweest, even rondgekeken en weer terug gegaan naar het hotel. Het begon al in de overvolle tram waar wat zwervers binnen kwamen en gelijk gek tegen iedereen begonnen aan te praten. Mijn tante kletste gezellig terug dus ze kwam er niet meer van af, waar wij weer erg om gelachen hebben. Vervolgens hadden we trek dus zijn we wat gaan eten in een burger restaurant tegenover ons hotel, het werd wat later en drukker op straat, hoe meer de klok naar 21:00 toe ging hoe drukker het op straat werd met zwervers en hele aparte figuren. Op een gegeven moment kwamen ze ook het burger restaurant in en kwamen ze gewoon bij iedereen aan tafel zitten zo ook bij ons aan tafel. Ik voelde me totaal niet op mijn gemak en mijn eetlust die was ook vrijwel meteen verdwenen, mijn tante en nicht voelden hetzelfde en we besloten maar terug te gaan naar het hotel.

Bij het hotel aan gekomen stond er ineens een agent voor de ingang, die heeft er de hele tijd nog niet gestaan, mm apart allemaal. We zijn gezellig wat gaan drinken in het hotel en hebben de dag doorgesproken. Omdat we zoveel indrukken opdoen op een dag en ook weer vrij vroeg op zijn, zijn we toch nog wel erg moe. We besluiten maar te gaan slapen. Ik lag heerlijk in een diepe slaap toen ik ineens wakker schrok van heel luid gegil met een hele hoge stem. Hierna volgde een onwijze klap (explosie) het leek wel vuurwerk. Omdat ik zo lekker nieuwsgierig ben en toch alweer klaar wakker was ben ik gaan kijken. Mijn tante en nicht waren ook wakker geschrokken, de sirenes hoorden we ook al in de verte. Wat bleek nou, ze hadden heel leuk een pinautomaat uit de muur geblazen. Ik denk dat ik nog een uurtje of anderhalf geslapen heb, toen was het alweer tijd om op te staan helaas!

Na het ontbijt liepen we naar de gids die ons vandaag San fransisco zou laten zien. We hebben gelijk even gevraagd wat dat allemaal is na 21:00 bij ons voor het hotel. Hij vertelde dat alle zwervers zich verzamelen precies in het middelpunt van de straten en hier bevind ons hotel zich precies. Ze kennen in Amerika niet echt die opvanghuizen voor deze mensen dus gaan ze op straat zwerven en zoeken ze elkaar op. Vannacht was wel een extreem geval, normaal schreeuwen ze wel een beetje maar valt het nog mee verteld hij ons.

Voordat we San Fransisco gaan verkennen, eerst een goed ontbijt! Eet smakelijk! xoxo Amanda

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

logo amanda travel lichter