Platvoet, Kelly Platvoet.. Aangenaam! Ik zal gelijk maar met de deur in huis vallen. Ik heb platvoeten. Niet zo’n klein beetje, maar vreselijke, doorgezakte platvoeten. Een cadeautje van een van de vele syndromen op mijn lijstje. Om dit leed een beetje te compenseren heb ik de laatste tijd nieuwe schoenen gekocht. Best belangrijk, want zonder goede schoenen ben ik nergens. In deze blog vind je mijn aankopen en zie je wat er nog op mijn ‘shoe wishlist’ staat.

Ik haat schoenen kopen. Ik vind het tijd- en geldverspilling, heb nooit zin om te passen en blijf het liefst voor eeuwig op mijn afgetrapte Adidasjes lopen. Helaas werd het mij bij de podoloog pijnlijk duidelijk dat ik daar totaal geen steun meer aan had en het oog wil natuurlijk ook wat. Tijd voor nieuwe schoenen dus!

Versace: liefde op het eerste gezicht

Ken je dat? Dat je iets ziet en je hart spontaan een paar slagen overslaat? Dat had ik met deze schoenen. Ze waren ontzettend duur, maar ik kreeg ze met geen mogelijkheid uit mijn koppie. Ik stond ermee op en ging ermee naar bed. Na het zoveelste schoenen koop fiasco in de stad, heb ik mijn vriend moeten beloven dat ik ze gewoon zou kopen. Ik had in de drie jaar dat we samen zijn maar 1 paar schoenen gekocht, dus dat geld konden we wel missen!

Ik besloot mijn nieuwe liefdes via Omoda te bestellen en één dag later werden ze al afgeleverd. Het was liefde op het eerste gezicht en ze zaten als gegoten. De schoenen zijn van Versace en het grootste voordeel van deze schoenen is dat mijn tenen niet uit de kom gaan. Ze blijven netjes op hun plek en ook mijn voet heeft voldoende steun. Een hele investering, maar wel eentje die het dubbel en dwars waard is! De schoen is nu helaas niet meer verkrijgbaar.

Versace jeans

Adidas: Oude liefde roest niet

Oude liefde roest niet. Nu moet ik zeggen dat ik daar qua relaties iets anders over denk, maar qua schoenen ben ik daar nog altijd van overtuigd. Adidas is en blijft mijn favoriete merk en daardoor kijk ik regelmatig of er een nieuw model uit is. De nadruk op kijken, want er zit helaas toch een limiet op mijn betaalpas. Mijn Versace schoenen zijn geen schoenen waar ik weer en wind mee wil trotseren, dus moest (ja, moest thanks to the boyfriend) ik er een nieuwe schoen bij kopen. Na heel lang twijfelen is mijn keuze op deze beauty’s gevallen. Een bruin/ grijze schoen met een witte neus en slangen leerachtige accenten. De schoenen zijn goed te combineren en geven een saaie outfit net wat extra pit. Daarnaast zijn ze snel ingelopen (wel even doorzetten) en lopen ze nu als pantoffels. De schoenen kosten 129,95,- en zijn via deze link te bestellen.

Adidas

Shoe wishlist: eisenpakket

Inmiddels begin ik het schoenen kopen aardig onder de knie te krijgen en ben ik regelmatig op schoenen sites te vinden. Waar eerst: “zitten ze lekker en passen mijn steunzolen erin” mijn enige criteria waren, heb ik nu heel wat aan mijn eisen lijstje toegevoegd. Een kleine greep:

1. Zitten ze lekker? (ook hier roest oude liefde niet)
2. Passen mijn steunzolen erin en zijn ze stevig genoeg? (Mijn steunzolen geven mij vrijheid en zorgen dat ik langer dan 100m normaal kan lopen)
3. Zijn de schoenen met mijn outfits te combineren?
4. Word ik er blij van? (Feit is dat ik altijd voor dure schoenen kies. Niet omdat ik nou zoveel waarde hecht aan merken, maar omdat ik hier gewoon de beste ervaringen mee heb. Een belangrijk criteria punt is dan ook dat ik er blij van moet worden. Dan is het bedrag ineens een stuk makkelijker uit te geven)
5. Lijken de schoenen niet te veel op wat ik al heb?

Shoe wishlist

Nu ik naast nieuwe schoenen ook heel wat nieuwe kleding heb, merk ik pas dat ik mijn schoenen wat slimmer moet inkopen. Ik heb namelijk heel wat leuke outfits, maar geen schoenen die er bij passen. Mijn wishlist heb ik daarom met de inhoud van mijn kledingkast in mijn achterhoofd samengesteld. Onderstaand een kleine greep, want hij is natuurlijk nog veel langer!

1. Timberlands

‘Vroeger’ vond ik dit vreselijke schoenen. Ze lijken op de werkschoenen van mijn vader en over de kleur was ik al helemaal niet te spreken. Toch zie ik ze steeds vaker in leuke combinaties en ben ik stiekem al aan het fantaseren over mijn eigen combinaties. Misschien met de lente op komst niet de ideale schoen, maar zeker een die op mijn wishlist blijft staan! De schoenen kun je hier vinden.

Timberlands

 

2. Dr. Martens

Elk leven kent fases. Zo heb ik een tijd een behoorlijke alternatieve fase gehad. Ik droeg wijde broeken, luisterde hardrock en droomde van Dr. Martens schoenen. Helaas bleef mijn droom bij een droom en ben ik de schoenen uit het oog verloren. Mijn alternatieve fase ook trouwens.

Nu ik wat ouder ben, zie ik ze veel in outfits terugkomen. Ga naar een random festival en ik kan je beloven dat je ze meerdere malen tegenkomt! Feit is dat ik nog stevige laarsjes nodig heb en Dr. Martens maken elke outfit net wat stoerder. Just the way I like it! Klinkt als een match made in heaven, toch? Nu nog flink door sparen!

Dr Martens

 

3. Witte schoenen

Een witte schoen is een basic die in elke schoenencollectie hoort te zitten. Nu heb ik al een mooie witte schoen van Adidas (hoe kan het ook anders) in mijn collectie zitten, maar een vrouw kan natuurlijk nooit genoeg schoenen hebben (thanks to Pinterest voor deze wijsheden). Normaal zou deze opmerking nooit in mijn hoofd opkomen, maar nu moet ik zeggen dat deze schoenen van Replay mijn hoofd dan ook aardig op hol hebben gebracht. Net als ik helemaal verliefd? Je kunt ze hier bestellen.

Replay sneakers

 

Welke schoenen staan er op jouw shoe wishlist?