interieur blogsLifestyle

De comeback van de slaapbank: comfortabel en mooi


slaapbank

Een slaapbank: wie heeft zich hier niet aan geërgerd? Je had of hebt er misschien nog één staan: zo’n afzichtelijk hoekig ding, vaak in een kleur waarvan je denkt: wat moet ik hiermee? Je wilt je gasten ook niet op een luchtbedje laten slapen, dus heb je er ooit eentje in huis gehaald. Dat kan beter. De slaapbank is weer helemaal terug van nooit weggeweest, maar hij is wél veel mooier dan voorheen.

Laat je gasten overnachten in stijl en comfort

Het principe van een slaapbank is hartstikke handig: opgeklapt heb je een ( compacte) bank, uitgeklapt een vrijwel volwaardig bed voor wanneer er mensen blijven logeren. De praktische uitvoering is echter lang niet altijd even gelukkig geweest. Slaapbanken staan er niet om bekend erg lekker te liggen en zijn zelden een aanwinst voor je kamer in visueel opzicht. De afgelopen jaren zijn meer en meer partijen zich echter gaan richten op de “slaapbank 2.0”. Je hebt nu de mogelijkheid om een slaapbank te kiezen die er niet uitziet als een slaapbank, maar als een “echte” bank. Met het juiste exemplaar haal je een slaapbank in huis die ook gewoon gezien mag worden op de momenten dat hij als bank dient. Een bank als deze is de perfecte oplossing voor een logeerkamer of hobbykamer.

De oplossing voor wie klein woont

Lange tijd was het waarschijnlijk geen optie, maar dit is hét moment om na te denken over een slaapbank als volwaardige bank én bed, indien je klein woont. Veel studenten bijvoorbeeld, hebben een bed in hun kamer staan waar zij overdag op zitten en ’s avonds in slapen. Je zou hier net zo goed een fraaie slaapbank neer kunnen zetten. ’s Avonds is het wellicht iets meer werk, maar ingeklapt bespaar je een hoop ruimte. Bovendien staat het een stuk sfeervoller en is het fijner om gasten op je bank te laten zitten dan op je bed.

Voor elk budget en elke stijl

Ongeacht jouw stijl, smaak en budget: een goede, mooie slaapbank is altijd binnen handbereik. De tijden van dat hoekige, felgekleurde ding zijn voorbij. Je hebt slaapbanken tegenwoordig in compacte eenpersoonsuitvoering (met de look van een loveseat), maar je kunt ook gaan voor hoekbanken of zelfs u-vormige banken. Daarbij heb je al een goede slaapbank vanaf een paar honderd euro, maar zijn er ook designmodellen verkrijgbaar in hogere prijscategorieën. Deze doen absoluut niet onder voor normale banken.

slaapbank
Bron: Zitmaxx

Dit artikel is geschreven door Rob Brinks van Zitmaxx Wonen

Laat een reactie achter