Food blogsKoken met Nayana

Koken met Nayana: Spring rolls

koken met nayana

Spring rolls zijn helemaal hot en ze komen vaak voorbij op social media. Het zijn rijstvellen gevuld met rauwe groente. Het hapje komt oorspronkelijk uit Oost-Azië. Samen met mijn zusje, die net als ik een echte foodie is, heb ik er een aantal gemaakt. Het is heel erg makkelijk en je hebt snel een gezonde snack, lunch of een voorgerecht.

Wij hebben voor de volgende ingrediënten gekozen maar je kunt natuurlijk kiezen wat je zelf lekker vindt!

Benodigdheden:

  • rijstvellen (deze liggen meestal bij de Aziatische producten in de supermarkt, maar je kunt je ook bij een Toko halen)
  • komkommer
  • rode kool
  • wortel
  • koriander
  • mihoen
  • garnalen
  • sojasaus of een andere Oosterse saus

Zo maak je het:

  • Snijd alle groente in dunne reepjes.
  • Doe de mihoen in heet water zodat het zacht en gaar wordt.
  • Leg nu een rijstvel in een bakje of diep bord met warm water, als het vel zacht is, leg je het vel op een vlakke ondergrond.
  • Leg in het midden van het vel wat groente, mihoen en garnalen.
  • Rol het rijstvel strak op zodat de vulling er stevig in blijft zitten.
  • Snijd de rol nu doormidden en leg beide helften op een bord.
  • Doe dit met alle rijstvellen, zoveel als je er wilt.
  • Serveer de rollen met de saus.

Eet smakelijk!

Nayana van Gurp
Nayana is 32 jaar en woont in het mooie Twente. Ze is een echte foodie, boekenwurm en droomt ervan om ooit haar eigen boek te schrijven. In haar blogs schrijft ze over haar leven met chronische vermoeidheid, hoe ze probeert het beste uit elke dag te halen, over food en inspirerende boeken en films.

Laat een reactie achter