EuropaOutdoorTravel

Tijd voor een nieuw avontuur

Slovenië

Na ons avontuur van vorig jaar in Engeland, is het deze zomervakantie weer tijd voor een nieuw avontuur. Samen met Daniël ben ik gaan brainstormen over een plan voor dit jaar, waarbij verschillende ideeën langskwamen. Een huttentocht in Oostenrijk, een kanotocht in Zweden en weer een lange wandeling zijn de revue gepasseerd, maar uiteindelijk zijn we gegaan voor een combinatie!

Kano – Onak

Tijdens onze zoektocht naar de perfecte vakantie voor 2018, zijn we ook naar de Vakantiebeurs voor Bijzondere Reizen in Amsterdam geweest. Al snel kwamen we erachter dat een groepsreis, die daar vooral werd aangeboden, niks voor ons was. We willen graag zelf kunnen beslissen wat we wanneer willen doen.

Een ander standje op de Vakantiebeurs was het standje van Onak; de revolutionaire opvouwbare origami Kano (die gewoon achter in de auto past!). Na gesproken te hebben met de ontwikkelaars, er een kaartje van hen in onze zak zat en we weken erover nagedacht hadden, was het plan dan eindelijk gevonden; op roadtrip naar Slovenië om daar te kanoën. We kochten de kano en zijn nu nog maar een paar dagen verwijderd van onze reis naar Slovenië.

slovenie

Slovenië

Slovenië is als vakantieland niet zo bekend, maar wordt de laatste jaren wel steeds meer bezocht. Omdat Slovenië ongeveer even groot is als Nederland, kan je prima, binnen 3 weken, een roadtrip maken door heel Slovenië en zelfs nog een stukje Kroatië meepakken. Toen wij onze keuze gemaakt hadden voor Slovenië als vakantieland, hoorden wij steeds meer mensen om ons heen er positief over praten. Ik kijk dan ook ontzettend uit naar de prachtige natuur, de blauwe rivieren en de spiegelgladde meren die je er kan vinden.

Actief avontuur

Sinds ik Daniël ken, ga ik elke uitdaging aan (behalve een huttentocht in Oostenrijk waarbij je jezelf aan de berg moet zekeren om niet naar beneden te vallen). Omdat we allebei van avontuur houden, gaan we verschillende actieve dingen doen; een huttentocht in het Triglavgebergte, kanoën op verschillende meren en rivieren en zoeken naar andere leuke activiteiten.

Iets minder actiefs, maar wel een enorm avontuur, is de Bohinj treintocht die we gaan maken. Binnen 3 uur rijd je van het noorden van Slovenië naar het zuiden door 28 tunnels, waarvan één 6 km lang is en over 65 bruggen. Dat worden mooie foto’s!

Slovenië

Bucketlist – take it Slov

Omdat we voor deze vakantie alleen de eerste camping op de heenweg in Duitsland geboekt hebben, en we wel zien waar we terechtkomen, hebben we maar een korte bucketlist voor deze vakantie:

  • Een waterval zien
  • Naar het strand gaan
  • Kanoën op een meer
  • Wandeltocht
  • Het natuurpark van Triglav in
  • Kamperen
  • Zwemmen

Een beetje de basic things van een vakantie. We willen deze vakantie vooral loslaten, onderweg beslissen waar we zin in hebben en genieten van het samen zijn.

Na onze vakantie van drie weken, zal ik natuurlijk een travelblog schrijven over onze (gonna be) amazing vakantie! So meet me here again in a few weeks.

Let’s take it Slov.

Lauralynn Tieleman
De wereld zien door een roze bril wordt ons de laatste tijd steeds lastiger gemaakt. Onze wereld is mooi en LauraLynn neemt ons mee om deze mooie dingen te kunnen vinden. Ze is creatief, zelfonzeker en een echte juf in de dop. In haar blogs neemt ze je mee in de wonderlijke wereld van de Tiny Houses, de DIY's en het leven met HMS. Duik mee in haar wereld en vind jouw weg naar de zon.

Laat een reactie achter